Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Dünyada ve Türkiye’de bitki bazlı gıda trendi



Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ,dünyada ve Türkiye’de bitki bazlı gıda ların önemini ve bu ürünlerin tüketiminde etkili olan  trendleri Gıda Teknolojisi Dergisi için yazdı.  
 
* Bu yazı Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Ocak - Şubat 2025 sayısında yayımlanmıştır.

Teksüt'e taklit Antep peyniri için 600 bin lira ceza verildi



Süt ve süt ürünleri sektörünün önemli oyuncularından Teksüt'ün, Antep peyniri adıyla piyasaya sürdüğü ürünün taklit olduğu ortaya çıktı. Firmaya, söz konusu ürünün coğrafi işaret tesciline uygun üretmediği ve yanıltıcı tanıtım yaptığı gerekçesiyle 600 bin lira ceza verildi.

Maydonoz Döner'e FETÖ operasyonu... Yüzlerce gözaltı var



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Maydonoz Döner üzerinden FETÖ'ye finansman sağlandığı iddiası ile düzenlenen operasyonun detaylarını paylaştı.

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu... İşte yeni fiyat



Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan ayında 250 gram pide fiyatının yüzde 33 zamla 20 lira olarak belirlendiğini duyurdu.

FOTEG İstanbul, 24-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek



HKF Fuarcılık A.Ş. tarafından 24 - 26 Nisan 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde 5. ve 6. hollerde gerçekleştirilecek FOTEG İstanbul 2025 - 17. Gıda İşleme Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı,  gıda ve içecek işleme endüstrisindeki en son yenilikleri, trendleri ve teknolojileri keşfetmek için kapılarını açmaya hazırlanıyor. 

Mondelēz International Türkiye'nin yönetimi Mehmet Karamollaoğlu'na emanet



Mondelēz International Türkiye’de üst düzey atama gerçekleşti. Mondelēz International Türkiye ve Avrasya Ülke Müdürü Mehmet Karamollaoğlu oldu. Karamollaoğlu sorumluluğundaki ekiplerle yerel üretim tesisleri de dahil olmak üzere bölgeye özel yeni ürün geliştirme, liderlik ve büyüme fırsatları bulma konusunda önemli başarılara sahip.

PepsiCo Türkiye'de üst düzey atama



PepsiCo Türkiye üst yönetiminde önemli bir atama yapıldı. 2006 yılından beri PepsiCo’da çalışan ve en son PepsiCo Türkiye Yiyecek Kategorisi Kıdemli Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Seren Çankırı, PepsiCo Türkiye Yiyecek & İçecek Kategorisi Pazarlama Kıdemli Direktörlüğü görevine atandı.

Türkiye 2025’te Suriye’ye 400 bin ton un ihracatı hedefliyor



Her yıl 3 milyon ton un ihracatı yapan Türkiye, Aralık 2024’e göre ihracatını artırarak ocak ayında 216 bin ton ihracat gerçekleştirdi. Aralık 2024’de Suriye’ye hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatının yıllık bazda yüzde 73 artığına dikkat çeken Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, ocak ayında da ihracatın yüzde 41 artığını belirtti. Ulusoy, un sektörü için gümrük vergisinde indirime giden Suriye’nin un talebine cevap verecek stokların mevcut olduğunu sözlerine ekledi.

Ankara’da sahte içki 33 can aldı



Ankara Valisi Vasip Şahin, kentte sahte içki nedeniyle 33 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yoğun bakımda tedavi altında olduğunu söyledi.

Yemek seçiminiz akademik geleceğinizi şekillendiriyor



Beslenme, bireylerin fiziksel ve zihinsel performanslarında kritik bir rol oynar. Özellikle öğrencilerde, doğru beslenme alışkanlıklarının akademik başarıyı artırdığı; yetersiz veya dengesiz beslenmenin ise başarıyı olumsuz etkilediği biliniyor. Altınbaş Üniversitesi SHMYO Öğretim Görevlisi Özlem Demir, bu konuda dikkat çeken önerilerde bulundu.