Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Kaan Sidar: "Türkiye gıda sanayi 2024’te 160 milyar dolarlık hacme ulaştı"



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, iklim krizi, dünya genelindeki yüksek faiz oranları ve jeopolitik gerilimlere rağmen Türkiye gıda sanayinin 2024 yılında yaklaşık 160 milyar dolar hacme ulaştığını da kaydetti.

Dardanel'e ‘üstün lezzet ödülü’ 



Dardanel, "Zeytinyağlı Ton Balığı" ile dünya gastronomisinin en prestijli ödüllerinden biri olan Superior Taste Award'da ödüle lâyık görüldü. Uluslararası Lezzet Enstitüsü'nün 20 farklı ülkeden jürisi tarafından, kör tadım metoduyla değerlendirilerek, üstün lezzet ödülü kazandı.

İstanbul'da sahte içki kabusu sürüyor: Can kaybı 30'a yükseldi



İstanbul’da sahte içki kabusu sürüyor. Son 72 saatte yaşanan can kaybı sayısı 30’a yükseldi. Sahte içkiden zehirlenen 31’i yoğun bakımda olmak üzere 49 kişi ise hastanede tedavi görüyor. Kentte sahte içki kaynaklı yaşamını yitirenler arasında yabancı uyruklu kişiler de bulunuyor. 

Teksüt’ten her öğüne uygun yeni nesil peynir: Akava



Türkiye’nin köklü süt ve süt ürünleri markalarından Teksüt, çok yönlü ve yenilikçi ürünü Akava’yı peynir severlerin beğenisine sundu.  Akava, hem sürülebilir hem kolay dilimlenebilir hem de küp küp doğranabilir formlarıyla sofraları zenginleştiren bir peynir olarak dikkat çekiyor.

Prof. Dr. Mehmet Pala yazdı: Tarım – gıda değer zinciri: Kısa bir analiz


Yayın: 13-01-2025
Kategori: Gıda

Gıda Teknolojisi Dergisi Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala, Türkiye'de tarım sektöründe yaşanan sorunları, çözüm önerilerini ve tarım-gıda değer zincirinin bugünkü durumunu analiz etti. 

* Bu yazı Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık 2024 sayısında yayımlanmıştır.


Golf Dondurma, enerji tasarruflu dolaplarıyla katma değer yaratmayı hedefliyor



Türkiye’nin önde gelen dondurma üreticilerinden Golf Dondurma, karbon ayak izini azaltma misyonuyla yeni tedarik edilen dolaplarında farklılığa giderek enerji tasarruflu yeni nesil modelleri tercih etti. Marka, bu çevre dostu dönüşümle enerji tasarrufunu destekleyip uzun ömürlü ve verimli bir depolama deneyimi sunarak sektöre öncülük etmeyi amaçlıyor.

Aromsa’dan ilham verici bir eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık projesi



Aromsa Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Komitesi tarafından başlatılan ve 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde lanse edilen bu projeyle şirket, çalışanlarının kültürel çeşitliliğini ve şirketin aroma zenginliğini bir araya getirerek kapsamlı bir e-kitap oluşturdu. Bu özel kitabın adı; Aromalı Tarifler.


Eksun Gıda'dan Çölyak Vakfı’na büyük destek



Türkiye’nin önde gelen un üreticilerinden Eksun Gıda, Çölyak Vakfı’na desteğini genişletiyor. İmzalanan protokolle Eksun Gıda’nın Sinangil Glüten Yok markası, Çölyak Vakfı’nın ana sponsoru oldu. 

Nestlé Sweetened Condensed Milk Türkiye'de pazara sunuldu



Ev dışı tüketim sektörünün öncü iş birimlerinden Nestlé Professional Türkiye, yaratıcı ve yenilikçi ürünleriyle yeme içme sektörünün profesyonellerine ihtiyaç duydukları çözümleri sunmaya devam ediyor. Şef ve işletmecilerin özellikle global reçetelerde rastladığı Condensed Milk şimdi Nestlé kalitesiyle Türkiye’de pazara sunuldu.

Avşar’dan vitamin deposu yeni ürün: Berry Hibiscus



Türkiye'nin önde gelen maden suyu üreticilerinden Avşar, 20 çeşit üründen oluşan maden sularını tüketicileriyle buluşturuyor. Avşar, Berry Hibiscus’ta kırmızı meyve ve hibiscusun aromatik lezzetini birleştirerek yenilikçi bir içim deneyimi sunmayı amaçlıyor.