Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Topraq Tarım Teknolojileri’nin yeni CEO’su Işıltan Ayselgil oldu 



Işıltan Ayselgil, Ocak 2025 itibariyle Topraq Tarım Teknolojileri’nin yeni CEO’su olarak göreve başladı. 25 yıllık tecrübesiyle şirketi global tarım teknolojilerinde liderliğe taşımaya odaklanan Ayselgil, rejeneratif tarım uygulamalarını güçlendirmeyi ve sürdürülebilir tarıma yönelik güçlü hedefleri hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Feast Gıda, yeni ambalaj tasarımlarının heyecanını öğrencilerle paylaştı



Feast Gıda, genç yeteneklere destek vermek ve yaratıcı fikirlerle markasına değer katmak için İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerle iş birliği yapan firma, yeni ambalaj heyecanını paylaştı.

PepsiCo Türkiye, yeni projesi PepsiCo Sen’sin ile kadın çalışanlarının hikayelerini paylaşıyor



Kadınların iş hayatındaki yerinin ne kadar önemli olduğuna inanan, kadın istihdamına son derece önem veren ve bireysel farklılıkların iş dünyasına kattığı değerin bilinciyle daha adil bir gelecek inşa etmek hedefiyle faaliyet gösteren PepsiCo Türkiye, çeşitliliği ve kapsayıcılığı destekleyen yeni projesi “PepsiCo Sen’sin”i hayata geçirdi.

2025'te bitki bazlı besleneceğiz



Sürdürülebilirlik ve iyi yaşam odaklı yaklaşımların damga vurduğu bir yılın ardından 2025’in beslenme trendleri belli oldu. Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan’a göre 2025, bitki bazlı diyetlerden kişiselleştirilmiş beslenme rehberliğine; hem bireysel sağlığımızı hem de gezegenimizin geleceğini iyileştiren bir dizi yeniliğin sofralara taşındığı bir yıl olacak.

Beypiliç'ten 'piliç' görselli tır hakkında açıklama



Bolu Kartalkaya'da yaşanan yangın faciasında hayatını kaybedenlerin cenazelerinin 'kızarmış piliç' görselli tıra konulması tepki çekmişti. Beypiliç konuya ilişkin açıklama yayınladı.

SuperFresh, “Dolapta Ne Var?” kampanyasını tanıttı



Türkiye’nin önde gelen dondurulmuş gıda markalarından SuperFresh’in yeni yayına giren “Dolapta Ne Var?” kampanyası lezzet-pratiklik-bereket ekseninde tanıtıldı.

Pestisitin tutunma ihtimali toprağa yakın yetiştirilen ürünlerde daha fazla



TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ulaş Kırım, pestisitin tutunma ihtimalinin toprağa yakın yetiştirilen hızlı tüketim kanalındaki ürünler ile ömrü kısa olan maydanoz ve marul gibi yeşilliklerde fazla olduğunu belirtip, "Yeşil biber, kapya biber gibi sezon dışında üretilen ürünlerde de yine pestisit bulunma ihtimali yüksek" dedi.

ERKAYA, Yuran Capcitec ile dondurulmuş sebze üreticilerinin hayatını kolaylaştırıyor



Erkaya Makine’nin Türkiye distribütörlüğünü yaptığı FAM- STUMABO’nun farklı türdeki biber ve yapraklı sebzelerin doğranması ve şerit halinde kesilmesi için geliştirdiği dayanıklı, yüksek kapasiteli bantlı kesim makinesi Yuran Capcitec dondurulmuş sebze sektörü başta olmak üzere gıda üreticilerinin hayatını kolaylaştıracak. 
 
* Bu haber, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Kaan Sidar: "Türkiye gıda sanayi 2024’te 160 milyar dolarlık hacme ulaştı"



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, iklim krizi, dünya genelindeki yüksek faiz oranları ve jeopolitik gerilimlere rağmen Türkiye gıda sanayinin 2024 yılında yaklaşık 160 milyar dolar hacme ulaştığını da kaydetti.

Dardanel'e ‘üstün lezzet ödülü’ 



Dardanel, "Zeytinyağlı Ton Balığı" ile dünya gastronomisinin en prestijli ödüllerinden biri olan Superior Taste Award'da ödüle lâyık görüldü. Uluslararası Lezzet Enstitüsü'nün 20 farklı ülkeden jürisi tarafından, kör tadım metoduyla değerlendirilerek, üstün lezzet ödülü kazandı.