Bulgur, lif açısından zengin ve düşük glisemik indeksli yapısıyla diyetisyenlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Duru Gıda Beslenme Danışmanı Diyetisyen Emine Uluçay, bulgurun sağlıklı yaşamı destekleyen özelliklerinden bahsederken, özellikle tam tahıl içeren bir besin olmasına ve yüksek lif içeriğine de dikkat çekti.
Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GIFT) tarafından düzenlenen 3. Gıda İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus Ödül Töreni 24 Ekim 2024’te Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall ve Demir Demirgil Salonlarında gerçekleştirildi. 750’den fazla katılımcının buluştuğu zirvenin bu seneki teması “İnovasyon ile Artı Değer Katmak” oldu.
Çikolata ve pastacılık sektörünün önemli isimlerini ilk kez 22-23 Şubat 2025 tarihlerinde İstanbul’da bir araya getirecek Salon du Chocolat’ın tanıtım toplantısı gerçekleşti. İki gün sürecek fuar; çikolata ustaları, pastacılar, şekerlemeciler, dondurmacılar, kakao üreticileri, unlu mamul, kahve ve içecek firmaları, ulusal ve uluslararası markalar, yemek bloggerlarına ev sahipliği yapacak.
Dünyanın önemli gıda fuarları arasında gösterilen SIAL 2024 Paris’e katılan Pınar, “Glütensiz Pizza Tabanı” ile fuarın en prestijli ödüllerinden biri olan “SIAL Innovation” ödülünü kazandı.
Türkiye'de son yıllarda, özellikle pandemi dönemi ve sonrasında temiz içerikli beslenme konusunda farkındalığın arttığı gözlemleniyor. Araştırmalar da vejetaryen/vegan ya da organik beslenmeye yönelen tüketicilerin sayısında önemli bir artış olduğunu doğruluyor. Ürünleriyle vegan beslenmeyi destekleyen markalardan biri olan Humm Organic'in Genel Müdürü Şirin Işık, Dünya Vegan Günü vesilesiyle pazarın geleceğine ışık tuttu.
Tetra Pak, insanı ve gezegeni korumaya yönelik yaklaşımı doğrultusunda yeni “Tetra Brik® Aseptic Ultra Edge” ürününü Türkiye pazarına sunuyor. Lojistik açısından elverişli, tutuş ve dökme yönünden kullanışlı, raftaki duruşuyla şık ve sürdürülebilirlik kimliğiyle güçlü olan Tetra Brik® Aseptic Ultra Edge; süt, meyve suyu ve bitki bazlı içecek paketlerinin ortam sıcaklığında dağıtımı için ideal bir seçenek olmayı hedefliyor.
Dünya çapında yaptığı çalışmalarla 10 Şubat’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Dünya Bakliyat Günü” ilan edilmesini sağlayan AGT Food and Ingredients şirketinin kurucusu, Mersin Ticaret Borsası’nda meclis başkanlığı görevini yürütmüş, Akdeniz Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Birliği önceki dönem başkanı, Dünya Bakliyat Konfederasyonu’nun 10. başkanı ve yönetim kurulu üyesi olan Hüseyin Arslan, Dünya Bakliyat Konfederasyonu tarafından “Yaşam Boyu Başarı” ödülüne layık görüldü.
Türkiye iş dünyasının duayen isimlerinden, Tunay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Kırtıloğlu, bu sabah İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 80 yaşında vefat eden Kırtıloğlu, Erzincan’da düzenlenecek cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.
Erkaya Makine’nin Türkiye distribütörlüğünü yaptığı FAM- STUMABO, SureTec 240 meyve ve sebze kesicileri piyasaya sürdü. Yüksek kapasiteye sahip makine, ağır üretim koşullarında maksimum seviyede üretimi garanti ederek sebze ve meyve işlemede kullanıcılara katma değer sağlıyor.
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim 2024 sayısında yayımlanmıştır.
Aromsa Oda Orkestrası’nın 2024-2025 dönemi konser etkinlikleri çok özel bir performansla başladı. Orkestranın, genç keman solisti Duru Önhon ve şef Cihat Aşkın yönetiminde 17 Ekim Perşembe akşamı İstanbul’da Süreyya Operası’nda gerçekleştirdiği “Cumhuriyetin Işığında” konseri unutulmaz bir müzik dinletisine sahne oldu. Birçok sürpriz eserin icra edildiği konserde çalınan Cumhuriyet marşları müzik coşkusunu zirveye taşıdı.