Sonbahar ve kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan nar, pazar ve market tezgahlarını renklendiriyor. Narı özel kılan, lezzetinin yanı sıra antioksidan içeriği oldukça yüksek bir meyve olması. Bu özelliğini içeriğinde bulunan ve kırmızı rengi veren polifenoller sağlıyor. Ayrıca lif, protein, C vitamini, K vitamini, folat ve potasyumdan da zengin olması sayesinde sağlığımıza çok önemli katkılarda bulunuyor.
Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Ülker, Türkiye’nin Lovemark’ları 2021 Araştırması’nda “Atıştırmalık’’ kategorisinde birinci marka seçildi.
Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2019 verilerine göre, Türkiye’de demir, D vitamini, B12 vitamini ve folik asit yetersizliğinin sık görülen besin öğesi yetersizlikleri olduğunu belirten İstinye Üniversitesi (İSÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, “Halk sağlığını geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen besin zenginleştirme yöntemlerinde öncelikle bu besin öğesi yetersizlikleri göz önünde bulundurulmalı, ekmek gibi temel gıda maddeleri bu gereksinimlere göre zenginleştirilmelidir” diyor.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
Mandalina türleri arasında en çok tercih edilen satsuma mandalinanın hasatı 24 Ekim 2021 tarihinde başlarken, ihracat yolculuğu 27 Ekim 2021 Çarşamba günü başlayacak.
Misafirlerinin ihtiyaç ve beklentilerine önem veren Starbucks, yiyecek menüsünü bitkisel beslenmeyi tercih edenlere yönelik lezzetlerle genişletiyor.
Türk Standardları Enstitüsü tarafından 14 Ekim Dünya Standartlar Günü kapsamında düzenlenen Uluslararası Standardizasyon Konferansı’nda BAL-DER, Ayna Komiteleri’nde sektöre yaptığı katkılar nedeniyle ödüle layık görüldü.
Sevilen premium çikolata markalarından GODIVA, 95’inci yıl dönümü kutlaması kapsamında İstanbul’da çikolata severlerle bir araya geldi. Nostaljik pembe kamyonetiyle yolan çıkan GODIVA’nın çikolata sunumlarına keyifli sürprizler eşlik etti.
150'yi aşkın ülkede faaliyet gösteren, dünyanın önde gelen atıştırmalık şirketlerinden Mondelēz International'ın Doğu Avrupa Yetenek Kazandırma Liderliği görevine, şirkette İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapan Pınar Caymaz getirildi. Caymaz aynı zamanda şirketin kapsayıcılık ve çeşitlilik çalışmalarında da sorumlu olacak.
Kurulduğu ilk günden itibaren iyi beslenmeyi desteklemek için çalışan UNO, doğa dostu akıllı ambalajından cinsiyet eşitliğine pek çok alanda hayata geçirdiği sürdürülebilirlik politikalarını içeren UNO 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.
Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, düzenlenen ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin ilk gününde gıdanın geleceği konuşuldu.