Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

GMTCNT PLC'ler veri toplamada çözümler sunuyor



Endüstriyel otomasyon pazarının ihtiyaçlarına hızlı çözümler geliştiren GMT’nin pazara sunduğu PLC’ler, makine imalat sektörü başta olmak üzere fabrika otomasyonu ve Endüstri 4.0 kapsamında özellikle veri toplama konusunda çözümler sunuyor. 

Optik ayıklamada yükselen müşteri beklentileri ve gelişen teknolojiler



Atomika Makina Satış Mühendisi Osman Yaman, optik ayıklama sistemlerinin gıda sanayindeki önemini ve firma olarak bu alanda yaptıkları çalışmaları Gıda Teknolojisi Dergisi’ne değerlendirdi.

Şişecam’a “İhracat Şampiyonu” ödülü



Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “İhracat Şampiyonları” ödül töreninde “Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri” kategorisinde ihracat lideri ödülüne layık görüldü. Şişecam Dış Ticaret adına ödülü, Şişecam Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Güralp, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve TİM Başkanı İsmail Gülle’den aldı.
 

Gürsoy, yeni TOMRA 5C’yi ilk defa fındık işlemede kullanacak



Türkiye’nin köklü fındık üreticilerinden Gürsoy, TOMRA’nın yeni makinesi TOMRA 5C’yi ilk defa fındık işleme operasyonlarında kullanmak üzere yatırım yapıyor. 
 

Yeşil Mutabakat, Türk gıda ihracatçılarına yeni fırsatlar sunacak



Avrupa Birliği, 2050 yılında karbon salınımını sıfırlama hedefiyle, 11 Aralık 2019 yılında Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı’nı açıklamıştı. Türkiye’de en büyük ticaret ve yatırım ortağı AB’nin attığı adımlara uyum sağlamak için “Yeşil Mutabakat Eylem Planı”nı hayata geçirdi. Peki başlayan bu yeni süreç Türk gıda sektörüne nasıl yansıyacak, bu çerçevede üreticilerin neler yapmaları gerekecek. Bu önemli konuyu Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa ile konuştuk. 
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi

İngiltere'de unlara folik asit katılacak



İngiltere’de hükümet, doğacak bebeklerde sağlık sorunlarını önlemek amacıyla unlara folik asit katılacağını açıkladı.

Gürer: Kayıp su oranı yüzde 37



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kuraklığın sonucu olarak su kaynaklarının giderek azaldığı ülkemizde, su kayıplarının önlenmesine yönelik hangi çalışmaların yapıldığının açıklanması için Tarım ve Orman Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Bekir Pakdemirli, 2019 yılındaki su kayıp oranının yüzde 37 olduğunu açıkladı. Bakan Pakdemirli, hazırlanan mevzuat gereği 2023 yılına kadar su kayıp oranını yüzde 30’e  indirilmesi için çalışıldığını açıkladı
 

Pandemide vitamin talebi yüzde 80 arttı 


Yayın: 21-09-2021
Kategori: Gıda

REM People’ın yaptığı araştırmaya göre salgın döneminde takviye edici gıdalara ve vitaminlere yönelik talep yaklaşık yüzde 80 arttı. Fiyatları yüzde 20’den fazla artan ürünlerin toplam ürünler içindeki payı da yüzde 80’e varan oranda arttı
 

ETİ 60. kuruluş yıl dönümünü kutluyor



Eti’nin kurucusu Firuz Kanatlı’nın 29 yaşında genç bir girişimci olarak mimari tasarımını da yaptığı üretim tesisinde başlayan Eti’nin mutluluk yolculuğu 60’ıncı yılına ulaştı. Şirket, kuruluş yıl dönümünü Firuz Kanatlı’nın hayali ile başlayan kuruluş hikayesinden aldığı ilhamla hazırladığı iki özel reklam filmiyle kutluyor. 
 

WorldFood İstanbul, gıda sektöründen 23 bin profesyoneli ağırladı



Gıda ve gastronomi sektörlerinin, birçok farklı ülkeden İstanbul’a gelen temsilcilerinin buluştuğu Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı-WorldFood İstanbul, ziyaretçiler ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.