Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Hububat ve bakliyatçıların buluşmasında gündemi iklim krizi belirledi



İstanbul Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ‘Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ projesinin ilk toplantısı “Hububat’ta Küresel Trendler ve Türkiye” başlığıyla gerçekleştirildi. Hububat ve bakliyat sektörlerinin tartışıldığı toplantıdan çıkan çözüm önerileri ve bilgilendirme çalışmaları ise sektörün geleceğine ışık tutacak.
 

Sanayide enerji endişesi



Sanayiye yönelik önce doğalgaz, sonra da elektrik kesintisi kararlarının şirketlerin üretim ve ihracat planlamaları üzerinde etkileri olması bekleniyor. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) kesintilerin sanayiyi olumsuz etkilediğini belirtirken, gıda üreticileri de kesintilerden muaf olmak istediklerini belirtti.
 

TÜGİS 61. yılını kutluyor



“Gıda yalnız yiyeceğimiz değil aynı zamanda geleceğimizdir” sloganıyla faaliyetlerini sürdüren  Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) bu yıl 61. yaşını kutluyor. 
 

Karkas ete kiloda 10 lira zam



Et ve Süt Kurumu üreticiden aldığı karkas etin alım fiyatını artırdı. Büyükbaş hayvan etinde kiloda 10 lira ile 4 lira arasında değişen oranlarda zam yapan Et ve Süt Kurumu kuzu ve koyun etinde kiloda 10 lira zam yaparken keçi etinin fiyatını artırmadı.
 

Borsa Meydanı gıda sektörüne ses olacak



İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) ‘Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ etkinliğiyle gıda sektörü için yapılacak en kapsamlı kamuoyu bilgilendirme toplantılarını başlatarak ulusal bilgi paylaşımı ve ortak akıl üretmenin adımını atacak.
 

Gürer: Et ve süt  için sorun büyümeden önlem alınmalıdır



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, artan girdi maliyetlerinin hem besicileri hem de süt inekçiliği yapanları mağdur ettiğini belirterek, “Girdi maliyetleri düşmezse, ülkemizde hayvancılık ciddi sorun yaşar” uyarısında bulundu. 
 

Türkiye’de üretilen fermente sucuk türleri



Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Sabire Yerlikaya ve Taha Gemici ortaklaşa kaleme aldıkları bu makalede, Türkiye’de üretimi yapılan fermente sucuk türleri ve özellikleri hakkında bilgiler veriyor. 
 

Çölyakla ilgili doğru bilinen 11 yanlış



Acıbadem Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Gastroentroloji Uzmanı Prof. Dr. Şafak Kızıltaş, migrenden depresyona, kemik erimesinden infertiliteye kadar çölyak hastalığıyla ilgili doğru bilinen 11 yanlış hakkında bilgiler verdi.
 

Fındıkta 2021'in şampiyonları Ferrero ve Balsu



Türkiye, 2021 yılında 122 ülkeye toplam 344 bin 370 ton fındık ihracatı gerçekleştirdi. Bu ihracatın şampiyonları İtalyan Ferrero ile Cüneyd Zapsu'nun sahibi olduğu Balsu şirketi oldu.
 

Naci Kaplan: Çin’e 32 milyon dolarlık kanatlı eti ihracatı gerçekleştirdik


Yayın: 11-01-2022
Kategori: Beyaz Et

Kanatlı ürünlerde yıllık 2 milyar dolarla dünyanın en büyük dördüncü ithalatçısı konumunda bulunan Çin’e 2021 yılının ilk 10 ayında 17 bin 500 ton karşılığında, 32 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıklayan Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD – BİR) Başkanı Naci Kaplan, “Bu ülkeye 2020 yılının Kasım ayında ilk ihracatımızı gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte gerekli izinlerin tamamlanmasıyla daha fazla işletmenin ihracatını artırmasını bekliyoruz” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi