Kurulduğu ilk günden itibaren iyi beslenmeyi desteklemek için çalışan UNO, doğa dostu akıllı ambalajından cinsiyet eşitliğine pek çok alanda hayata geçirdiği sürdürülebilirlik politikalarını içeren UNO 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.
Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, düzenlenen ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin ilk gününde gıdanın geleceği konuşuldu.
İstanbul Fırıncılar Odası, ekmeğin 2.5 lira olması için başvuruda bulundu. İstanbul Valiliği ve İstanbul Ticaret Odası talebi değerlendirirken kararı beklemeyen fırınlar zam yapmaya başladı.
FAO, 2021 Dünya Gıda Günü'nde "Eylemlerimiz Geleceğimizdir” temasını öne çıkarıyor. 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, “Temiz üretim, temiz gıda, sağlıklı beslenmeye yönelik tercihlerimiz geleceğimizi belirliyor. Tek yol, gıdamıza sahip çıkmak” dedi.
Dünya Gıda Günü kapsamında bir açıklama yapan BESD-BİR Başkanı Naci Kaplan, kanatlı eti sektörünün Türkiye’de tarıma önemli bir katkı sağladığını belirterek, “Kanatlı eti sektörü geleceğe sağlam adımlarla hazırlanıyor. Son 50 yıldır dünyada tavuk eti sektörü daha sağlıklı bir gezegen sağlamak için kendini çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim uygulamalarına adıyor. Türkiye de son 30 yılda.teknolojik alt yapısına yatırım yaparak dünya standartlarına ulaştı ve çevreye en duyarlı şekilde üretimini sürdürüyor” dedi.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Uğurlu. 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında ortak bir açıklama yayınladı. Sürdürülebilir bir tarım-gıda sistematiğine dönüşümün desteklenmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşamın ancak bu dönüşümle gerçekleşeceğine dikkat çekildi.
Türkiye’nin önde gelen süt ve süt ürünleri markalarından Teksüt, ürün ambalajlarında QR Kod uygulaması başlattı. Tüketiciler mobil cihazlardan paket üzerindeki QR Kod’u okutarak hızla ürünler hakkında detaylı bilgiye ulaşabilecek.
Çevresel ayak izini azaltmak hedefiyle faaliyet gösteren Erikli, sürdürülebilir bir gelecek için 1 litrelik sularında %50’si geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen şişelerini kullanmaya başladı. Sürdürülebilirlik bilincini tüm faaliyetlerine yansıtan Erikli, lezzetinin kaynağı Uludağ’ın doğal zenginliklerine sahip çıkmak amacıyla “Korumamız Gerekli!” hareketini de başlatmıştı.
Migros, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) “Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı” kampanyasına; meyve sebzelerin mevsiminde tüketilmesi, korunma koşulları gibi tüketicileri bilgilendirmeye yönelik çalışmaları ile birlikte yemek tariflerini paylaştığı “Tam Zamanında” adlı projesiyle destek oluyor. Migros ayrıca mağazaları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla kampanyanın iletişim çalışmalarını geniş kitlelerle buluşmasını sağlıyor.