Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Mehmet Ali Işık: “Kuru incirimizi herkes gönül rahatlığıyla tüketebilir”



Türkiye’nin dünyanın kuru incir ihtiyacının yüzde 60’ını karşıladığı bilgisini veren Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Türkiye’de üretilen kuru incirin karanlık odalarda UV lambalar altında ve lazerlerle kontrol edildiğini, bir pestisit olmayan aflatoksinin incirlerden ayıklandığını, Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlıklı gıda ürünleri listesinde yer verdiği kuru inciri herkesin gönül rahatlığıyla tüketebileceğini dile getirdi.

Bitki çayını hangi ünlülerle içmek istiyoruz?



Areda Piar’ın Türkiye genelinde 1.100 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, sonbahar ve kış aylarında halkın yüzde 58’i bitki çayı tüketiminin arttığını ifade ediyor. Yüzde 36,2’si bitki çayını keyif aldığı için tüketirken, yüzde 34,1’i sindirim ve bağışıklık sistemine destek olması için tercih ediyor. Halkın yüzde 56,5’i bitki çayını aktardan alırken, yüzde 43,5’i poşet çayları tercih ediyor. 

Ayvalık sepet/kelle peynirine coğrafi işaret geldi



Ayvalık Belediyesi’nin yaptığı coğrafi işaret başvurusu onaylandı. İlçe mutfağının önemli lezzetlerinden Ayvalık sepet/kelle peyniri coğrafi işaret aldı. 

Tahinin 5 bin yıllık tarihini anlatan “The Book of Tahini” kitabı çıktı



5 bin yıllık bilinen geçmişiyle tahin, coğrafyamızda filizlenen en büyük değerlerden biri.  Günlük yaklaşık 100 ton üretim kapasitesiyle tahin sektörünün önde gelen üreticilerinden Tunas - Çelikler Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çelik, Ketebe Yayınları etiketiyle okurla buluşan The Book of Tahini’nin tanıtım toplantısını Fişekhane’de gerçekleştirdi. 

Bakan Yumaklı'dan zehirli mandalina açıklaması: “Gıdanın şakası olmaz benim de çocuklarım var”



Gıda denetimlerini çok önemsediklerini söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “İnsanların ‘zehir mi yiyoruz’ diye hassasiyet göstermesi normal. Bu işin şakası yok, benim de çocuklarım var. Limitlerin üzerinde ilaç kalıntısı çıkarsa o tarım ürünü kesinlikle imha ediliyor” dedi.
 

Türkiye’ye bir iade daha... Mandalinada kriz büyüyor



Türkiye'den Slovakya'ya ve Almanya'ya ihraç edilmek istenen mandalinalar sınırdan geri çevrilmişti. Bu ülkelere Bulgaristan da eklendi. Mandalinalarda güvenli limitin üstünde 'chlorpyrifos-methyl' tespit edildi.

Duru Bulgur, 2 bin yııllık Ahmet Buğdayı’nı yeni nesillere aktarıyor



Duru Bulgur’un Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi iş birliğiyle Türk tarımına yeniden kazandırdığı ata tohumu Ahmet Buğdayı, Karaman’da çiftçilere dağıtımının ardından, geniş alanlarda üretilmesi için tekrar toprakla buluşturuldu. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, “Lezzeti ve kalitesiyle üreticinin ilk tercihi olacağına inandığımız bu ata tohumu buğdayın Türk tarımında kalıcı olmasını sağlayarak geleceğe miras bırakmaya kararlıyız” dedi.

KRONE'den Best Nakliyat'a 50 adet treyler teslimatı



Best Uluslararası Nakliyat, 50 adetlik Profi Liner siparişini KRONE’nin İzmir Tire’deki fabrikasında düzenlenen törenle teslim aldı. 

Danone Türkiye’de üst düzey atama



Dünyada 100 yılı aşkın, Türkiye’de ise 40 yıla yakın süredir “Mümkün olan en fazla sayıda insana gıda yoluyla sağlık ulaştırma” misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Danone; teknoloji yönetimi, veri stratejileri ve dijital dönüşüm alanında 25 yılı aşkın deneyimi bulunan Şirin Aktaş’ı, Danone Türkiye, Orta Asya, Kafkasya ve İran IT & Data Direktörü görevine getirdi.

Barilla Türkiye’ye yeni insan kaynakları direktörü



Türkiye'deki Bolu fabrikası da dahil olmak üzere, dünya çapında toplam 29 tesisinde ürettiği ürünleriyle her gün 100'ü aşkın ülkede milyonlarca sofraya ulaşan Barilla, insan kaynakları direktörü olarak sektörün deneyimli ismi Şule Sarıbatı'yı atadığını duyurdu.