Marketlerdeki şeker krizinden sonra şimdi de şeker ve yağ satışları sınırlandırılmaya başlandı. Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç, elindeki arzı kısıtlı olan perakendecinin, tüm tüketicilere ulaşmak için kısıtlı satış yöntemini kullandığını söyledi. Aykaç, "Görünen o ki, şekerden sonra ayçiçek yağını konuşacağız" dedi.
Banvit BRF, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında ana üretim kampüsünün bulunduğu Bandırma’da 20 bin ağaçlık Banvit Ormanı projesinin can suyunu verdi...
Melez Tea'nin aromatik çaylarıyla Karaköy Güllüoğlu'nun baklavaları bir araya geldi. Çay ve baklavanın eşleştiği tadım etkinliği, Büyükada’nın en nostaljik mekanlarından Splendid Palace’ta yapıldı.
Türkiye’de günümüzde hızla ivme kazanarak gelişme gösteren hazır yemek sektörü, gıda sektörünün en önemli alanlarının başında geliyor. Bu anlamda da ekonomi ve istihdamda öncü sektörler arasında yer alıyor. Özellikle de son zamanlarda artan ev dışı yeme-içme alışkanlıkları ve pek çok faklı alandaki kurumların hizmet talebi üzerine sektörün önemi giderek arttı. Dünyada sektörün toplam büyüklüğü 700 milyar dolara ulaştı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuru soğan üreticilerinin bu dönem ciddi sorunlar yaşadığını belirterek, “Acil bir şekilde geçen yıl olduğu gibi Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım yaparak kuru soğana müdahale etmelidir” dedi.
Şeker fabrikalarının son günlerde şeker satışını neredeyse durdurduğunu söyleyen BİM, “Ülkemizin en büyük tedarikçisi olan kamu kuruluşunun bu günlerde şeker satışını neredeyse durdurması ve diğer üreticilerin satış fiyatının yüksek olması sebebiyle, tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız” şeklinde bir açıklama yaptı.
Dünyanın önde gelen çikolata ve kakao ürünleri üreticilerinden Barry Callebaut’un Türkiye ofisinde üst düzey atama gerçekleşti. Barry Callebaut Türkiye’nin Genel Müdürlüğü görevine Ahmet Turgut atandı.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Türkiye'de tahıl üretiminin 5,4 milyon ton azalacağı ve ithalatın artacağı tahmininde bulundu.
Türkiye’den Çin’e yapılan ihracat 2021 yılının Ocak – Ekim döneminde yüzde 29’luk artışla 2 milyar 115 milyon dolardan, 2 milyar 727 milyon dolara çıkarken, Türk gıda sektörünün Çin’e yaptığı gıda ihracatı yüzde 86’lık artışla 162 milyon dolardan 302 milyon dolara yükseldi.
Ev dışı tüketim sektörünün lider firmalarından Nestlé Professional, sektöre yeni değerler kazandıracak anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. Geleceğin şef ve baristalarını destekleyen YOCUTA/YOBATA (Young Culinary/Barista Talents-Genç Mutfak/Barista Yetenekleri) projesi, 20 Ekim Dünya Şefler Günü’nde gerçekleşen webinar etkinliğiyle başladı. Moderatörlüğünü Sinan Hamamsarılar’ın yaptığı, gastronomi dünyasında kariyer yapmak isteyen genç şef ve barista adayları ile sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirmeyi hedefleyen dijital buluşmada, Murat Aslan, Aslı Yaman ve Ersin Dayı konuşmacı olarak yer aldı.