Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BSYD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ayçiçeği yağı ve aspir tohumu ithalatında gümrük vergisinin yıl sonuna kadar sıfırlayan kararla ilgili, "İnşallah bu kararlar, sektöre biraz daha rahat nefes aldırabilir" dedi.
Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, Pazarlamasyon Türkiye’nin düzenlediği The Hammers Ödülleri’nde En İyi Müşteri Deneyimi Takımı ve Yılın Dijital Dönüşüm Ekibi ile iki farklı kategoride altın ödül almaya hak kazandı.
Başta gıda ve içecek sektörleri olmak üzere kimya ve ilaç sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin tesislerine a’dan z’ye anahtar teslim mühendislik projeleri ve çözümler sunan Gemak A.Ş., 7 kıtada toplam 46 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
Prof. Dr. Aslı Barla Demirkoz
Aromsa Ar-Ge Merkezi Müdürü
Bensu Özcan ve Mehmet Pala
Haliç Üniversitesi
Türkiye’de bugün itibariyle çalışma kapsamları farklılık gösteren 104 özel gıda kontrol laboratuvarı var. Bu laboratuvarların büyük çoğunluğu uluslararası geçerliliği bulunan TÜRKAK tarafından akredite edilmiş olup büyük çoğunluğu Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği (TURKLAB) üyesi. Özel gıda laboratuvarlarının gıda sanayi açısından önemlerini, zorlu pandemi dönemindeki faaliyetlerini, yaşadıkaları sorunları ve taleplerini TURKLAB Yönetim Kurulu Başkanı Halit Karaboğa ile konuştuk.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
Sonbahar ve kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan nar, pazar ve market tezgahlarını renklendiriyor. Narı özel kılan, lezzetinin yanı sıra antioksidan içeriği oldukça yüksek bir meyve olması. Bu özelliğini içeriğinde bulunan ve kırmızı rengi veren polifenoller sağlıyor. Ayrıca lif, protein, C vitamini, K vitamini, folat ve potasyumdan da zengin olması sayesinde sağlığımıza çok önemli katkılarda bulunuyor.
Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Ülker, Türkiye’nin Lovemark’ları 2021 Araştırması’nda “Atıştırmalık’’ kategorisinde birinci marka seçildi.
Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2019 verilerine göre, Türkiye’de demir, D vitamini, B12 vitamini ve folik asit yetersizliğinin sık görülen besin öğesi yetersizlikleri olduğunu belirten İstinye Üniversitesi (İSÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, “Halk sağlığını geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen besin zenginleştirme yöntemlerinde öncelikle bu besin öğesi yetersizlikleri göz önünde bulundurulmalı, ekmek gibi temel gıda maddeleri bu gereksinimlere göre zenginleştirilmelidir” diyor.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
Mandalina türleri arasında en çok tercih edilen satsuma mandalinanın hasatı 24 Ekim 2021 tarihinde başlarken, ihracat yolculuğu 27 Ekim 2021 Çarşamba günü başlayacak.