Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Starbucks’tan veganlara özel lezzetler


Yayın: 25-10-2021
Kategori: Rafa Çıkanlar

Misafirlerinin ihtiyaç ve beklentilerine önem veren Starbucks, yiyecek menüsünü bitkisel beslenmeyi tercih edenlere yönelik lezzetlerle genişletiyor.
 

BAL-DER’e TSE’den ödül 



Türk Standardları Enstitüsü tarafından 14 Ekim Dünya Standartlar Günü kapsamında düzenlenen Uluslararası Standardizasyon Konferansı’nda BAL-DER, Ayna Komiteleri’nde sektöre yaptığı katkılar nedeniyle ödüle layık görüldü.
 

GODIVA, 95. yıl dönümünü çikolata severlerle birlikte kutladı



Sevilen premium çikolata markalarından GODIVA, 95’inci yıl dönümü kutlaması kapsamında İstanbul’da çikolata severlerle bir araya geldi. Nostaljik pembe kamyonetiyle yolan çıkan GODIVA’nın çikolata sunumlarına keyifli sürprizler eşlik etti. 
 

Mondelēz International Türkiye’den üst düzey atama



150'yi aşkın ülkede faaliyet gösteren, dünyanın önde gelen atıştırmalık şirketlerinden Mondelēz International'ın Doğu Avrupa Yetenek Kazandırma Liderliği görevine, şirkette İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapan Pınar Caymaz getirildi. Caymaz aynı zamanda şirketin kapsayıcılık ve çeşitlilik çalışmalarında da sorumlu olacak.
 
 

UNO, 2020 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı



Kurulduğu ilk günden itibaren iyi beslenmeyi desteklemek için çalışan UNO, doğa dostu akıllı ambalajından cinsiyet eşitliğine pek çok alanda hayata geçirdiği sürdürülebilirlik politikalarını içeren UNO 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.
 

7. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde gıdanın geleceği konuşuldu



Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, düzenlenen ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin ilk gününde gıdanın geleceği konuşuldu.
 

İstanbul Fırıncılar Odası’ndan ekmeğe zam talebi



İstanbul Fırıncılar Odası, ekmeğin 2.5 lira olması için başvuruda bulundu. İstanbul Valiliği ve İstanbul Ticaret Odası talebi değerlendirirken kararı beklemeyen fırınlar zam yapmaya başladı. 
 

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği: Tek yol gıdamıza sahip çıkmak



FAO, 2021 Dünya Gıda Günü'nde "Eylemlerimiz Geleceğimizdir” temasını öne çıkarıyor. 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, “Temiz üretim, temiz gıda, sağlıklı beslenmeye yönelik tercihlerimiz geleceğimizi belirliyor. Tek yol, gıdamıza sahip çıkmak” dedi.
 

Naci Kaplan: Kanatlı eti sektörü geleceğe sağlam adımlarla hazırlanıyor



Dünya Gıda Günü kapsamında bir açıklama yapan BESD-BİR Başkanı Naci Kaplan, kanatlı eti sektörünün Türkiye’de tarıma önemli bir katkı sağladığını belirterek, “Kanatlı eti sektörü geleceğe sağlam adımlarla hazırlanıyor. Son 50 yıldır dünyada tavuk eti sektörü daha sağlıklı bir gezegen sağlamak için kendini çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim uygulamalarına adıyor. Türkiye de son 30 yılda.teknolojik alt yapısına yatırım yaparak dünya standartlarına ulaştı ve çevreye en duyarlı şekilde üretimini sürdürüyor” dedi.
 

3 odadan ortak 16 Ekim Dünya Gıda Günü açıklaması



TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Uğurlu. 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında ortak bir açıklama yayınladı. Sürdürülebilir bir tarım-gıda sistematiğine dönüşümün desteklenmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşamın ancak bu dönüşümle gerçekleşeceğine dikkat çekildi.