Avrupa Birliği, 2050 yılında karbon salınımını sıfırlama hedefiyle, 11 Aralık 2019 yılında Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı’nı açıklamıştı. Türkiye’de en büyük ticaret ve yatırım ortağı AB’nin attığı adımlara uyum sağlamak için “Yeşil Mutabakat Eylem Planı”nı hayata geçirdi. Peki başlayan bu yeni süreç Türk gıda sektörüne nasıl yansıyacak, bu çerçevede üreticilerin neler yapmaları gerekecek. Bu önemli konuyu Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa ile konuştuk.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kuraklığın sonucu olarak su kaynaklarının giderek azaldığı ülkemizde, su kayıplarının önlenmesine yönelik hangi çalışmaların yapıldığının açıklanması için Tarım ve Orman Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Bekir Pakdemirli, 2019 yılındaki su kayıp oranının yüzde 37 olduğunu açıkladı. Bakan Pakdemirli, hazırlanan mevzuat gereği 2023 yılına kadar su kayıp oranını yüzde 30’e indirilmesi için çalışıldığını açıkladı
REM People’ın yaptığı araştırmaya göre salgın döneminde takviye edici gıdalara ve vitaminlere yönelik talep yaklaşık yüzde 80 arttı. Fiyatları yüzde 20’den fazla artan ürünlerin toplam ürünler içindeki payı da yüzde 80’e varan oranda arttı
Eti’nin kurucusu Firuz Kanatlı’nın 29 yaşında genç bir girişimci olarak mimari tasarımını da yaptığı üretim tesisinde başlayan Eti’nin mutluluk yolculuğu 60’ıncı yılına ulaştı. Şirket, kuruluş yıl dönümünü Firuz Kanatlı’nın hayali ile başlayan kuruluş hikayesinden aldığı ilhamla hazırladığı iki özel reklam filmiyle kutluyor.
Gıda ve gastronomi sektörlerinin, birçok farklı ülkeden İstanbul’a gelen temsilcilerinin buluştuğu Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı-WorldFood İstanbul, ziyaretçiler ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.
Dağıtım yolculuğunda dünyanın ve Türkiye’nin önemli markalarının çözüm ortaklarından biri olan Düzey Pazarlama’nın yeni Genel Müdürü sektörün deneyimli ismi Oğuzkan Şatıroğlu oldu.
Yemeksepeti son bir buçuk senede dijitalleştirdiği restoranların performanslarını inceleyerek restoranlara sağladığı desteği ortaya koydu. Yemeksepeti’nin desteğiyle son bir buçuk senede dijitalleşen 45 bin restoran toplamda 9 milyon tekil kullanıcıdan sipariş aldı.
Yudum ve Tohum Derneği iş birliği ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik desteği ile ‘Yerel Ayçiçeği Tohumu Destekleyici Sosyal Sorumluluk Projesi’ başladı. Yüksek verimli yerel tohum geliştirilmesi ve çeşitliliğin artırılması noktasında dönüm noktası olan proje dahilinde ilk hasat 16 Eylül Perşembe günü, Tekirdağ Muratlı’da yapıldı.
Ticaret Bakanlığı’nca, İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasındaki bazı zincir market şubelerinde eş zamanlı olarak etiket ve fahiş fiyat artışı denetimi yapıldı.