Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Teksüt’ten yeni yöresel lezzet Antep Peyniri


Yayın: 03-05-2021
Kategori: Rafa Çıkanlar

Teksüt, yöresel lezzetlerine bir yenisini daha ekleyerek Antep Peyniri’ni satışa sundu. 
 

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ramazanda fiyatı en fazla artan ürün patates oldu


Yayın: 01-05-2021
Kategori: Gıda

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Ramazan ortasında markette 27, üreticide 13 üründe fiyat artışı; markette 12, üreticide 7 üründe fiyat düşüşü oldu. Ramazan ortasında fiyatı en fazla artan ürün market ve üreticide patates oldu" dedi.
 

Uluslararası Zeytinyağı Kalite Yarışması Türkiye’de ilk defa düzenleniyor



Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Zeytinyağı Kalite Yarışması Anatolian IOOC, yedi ülkeden yirmi dört jüri üyesinin katılımıyla, Oleolog Birsen Can Pehlivan’ın direktörlüğünde, Edremit Ticaret Odası ve Edremit Ticaret Borsası’nın katkılarıyla 29 Mayıs-1 Haziran arasında Edremit’te düzenleniyor. Yarışmanın panel liderliğini İtalyan Antonio Giuseppe Lauro yapıyor.



Gıda sektöründe kabul gören standartlar ve DQS'in rolü


Yayın: 30-04-2021
Kategori: Gıda ve Hijyen

Ezgi DEDEBAŞ UĞUR
DQS Türkiye Genel Müdür Yardımcısı
Gıda Müh. - Baş Denetçi

Eker’den Şanlıurfa ve Diyarbakır’a yeni depo yatırımı



Türkiye’nin önde gelen süt ve süt ürünleri markalarından Eker, farklı bölgelerdeki tüketicilere ulaşmak amacıyla açtığı bölge deposu sayısını artırıyor. Merkezi Bursa’da bulunan Eker, nisan ayı içerisinde önce Şanlıurfa’da, ardından da Diyarbakır’da hizmete açtığı yeni bölge depolarıyla dağıtım ağını genişletiyor. 
 

TSKB Ekonomik Araştırmalar gıda güvenliği temasını mercek altına aldı



TSKB Ekonomik Araştırmalar tarafından Yeşil Kuğu Platformu kapsamında üç ayda bir yayımlanan “İklime Dair”in üçüncü sayısında “Gıda Güvenliği” teması ele alındı. Bu çerçevede, iklim krizi gündemine ilişkin haber akışının yanı sıra gıda güvenliği gündemi masaya yatırıldı. Raporda, gıda fiyatlarındaki dalgalanmanın enflasyonla mücadeledeki önemi sebebiyle gıda güvenliğinin makro ve kalkınma politikalarının öncelikli konuları arasında yer alması gerektiğine işaret ediliyor. 
 

Buğday rekoltesinde düşüş bekleniyor



Ulusal Hububat Konseyi’nin raporuna göre, bu yıl yetersiz yağış nedeniyle yüzde 5 rekolte kaybı olacağı tahmin ediliyor. Buğdayda bu sezon rekoltenin 19 milyon ton olması bekleniyor.

 


Aslı İlgin: Analiz, hijyen ve ürün güvenliğinde gıda sektörünün çözüm ortağıyız


Yayın: 28-04-2021
Kategori: Gıda ve Hijyen

Başta gıda sektörü olmak üzere birçok endüstri kuruluşuna ve akredite laboratuvara analiz, hijyen ve ürün güvenliğiyle ilgili ihtiyaç duyulan ürün ve bilgiyi sunduklarını belirten DiaTek Diagnostik Ürünler ve Teknik Danışmanlık Genel Koordinatörü Aslı İlgin, “Ürettiğimiz, geliştirdiğimiz ve ithal ettiğimiz ürünler ile Türk sanayinin daha hijyenik ve güvenli ürünler üretmesini hedefliyoruz” diye konuşuyor.  
 

Baykon'dan yıkanabilir teraziler



Endüstriyel tartım ve kontrol sistemlerin alanında Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden Baykon’un geliştirdiği yıkanabilir teraziler, hijyen ve güvenli üretim noktasında sanayicilerin işini kolaylaştırıyor.
 

Dimes ihracatta 100 milyon lira gelir hedefliyor



Covid-19 pandemisinin olumsuz etkilerinin yaşandığı 2020 yılında 100’den fazla ülkeye 62 milyon liralık ihracat gerçekleştiren Dimes, bu yıl sonu ihracat hedefini 100 milyon lira olarak belirledi.