Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Taze incir ihracatında hedef 75 milyon dolar



Türkiye'nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu, İngiliz Kraliyet Ailesinin sofralarını süsleyen Bursa Siyahı ve Sarılop çeşidi taze incirin ihracat yolculuğu başlıyor. 2020 yılında taze incir ihracatından 60 milyon dolar döviz kazanan Türkiye, 2021 yılında 75 milyon dolar ihracat hedefliyor. Sarılop taze incirin dünyanın dört bir tarafına ihracat seferi 28 Temmuz'da başlarken, Bursa Siyahı ise; 30 Temmuz'da dünya'nın dört bir tarafına lezzet yolculuğuna çıkacak.
 

Vita 3 yılda 3 kat büyüme hedefliyor



Bitkisel yağ sektörünün Türkiye’deki öncü markalarından Vita, gelecek dönem büyüme hedeflerini paylaştı. Kısa süre önce Vita Tereyağı Lezzeti ve Vita Kova gurubu ürünlerini pazara sunan Vita, pazar payını büyüterek 3 yıl içinde 3 kat büyümeyi hedefliyor. Şirket yenilenen yüzüyle ihracat pazarlarını da genişleterek 75 ülkeye ulaşacak.
 

PepsiCo, ikinci çeyrekte net gelirini yüzde 20,5 artırdı


Yayın: 16-07-2021
Kategori: Gıda

2021’in ikinci çeyreği ile ilgili finansal sonuçlarını açıklayan PepsiCo, net gelirini önceki yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 20,5 oranında artırırken, yüzde 12,8 oranında organik büyüme sağladı.
 

En çok dondurmayı İstanbul ve Muğla tüketiyor



Kahve Dünyası, misafirlerinin seçimlerinden yola çıkarak Türkiye’nin dondurma tercihlerini inceledi. Araştırmanın sonuçlarına göre en çok tercih edilen dondurma çeşitlerinde Bitter Çikolatalı, Kaymaklı ve Çilekli Dondurma ilk üçte yer alıyor. En çok dondurmayı İstanbul ve Muğla tüketirken, dondurma en çok pazar günü yeniyor. 
 

Kemalpaşa'da kiraz ve yaş meyve sebze ihracatına inspektör desteği



Türkiye’nin kiraz başta olmak üzere taze meyve sebze üretiminde lider ilçelerinden Kemalpaşa’da faaliyet gösteren ihracatçıların işlemlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İnspektör görevlendirildi. Öncesinde Kemalpaşa’daki ihracatçıların İnspektör talepleri İzmir’den karşılanıyordu. 
 

NİSAD’dan yüksek fruktozlu mısır şurubu açıklaması



Nişasta Sanayicileri Derneği (NİSAD), 5 Temmuz 2021 tarihinde dergimiz Gıda Teknolojisi’nin web sitesi olan www.gidateknolojisi.com.tr’de yayımlanan “Eski Tad‎ında’dan Doğal Serinleticiler” ba‏şlı‎klı‎ haberde geçen yüksek fruktozlu mı‎sı‎r şurubu konusunda tarafı‎mı‎za bir açı‎klama gِönderdi. Derneğًin Genel Sekreteri İsmail Kemaloğًlu tarafı‎ndan paylaşı‏‎lan açı‎klamada, kamuoyunda yanlış‎‏ algı‎lara yol açacak bilgileri düzeltmek amac‎ıyla niş‏asta bazlı‎ ş‏eker hakkı‎ndaki güncel akademik verilere yer verildiًği kaydedildi.


IMCD 25’inci yılını kutluyor



Dünyanın önde gelen özel kimyasal ve gıda bileşenleri şirketi IMCD, 25’inci yılını logosunu ve mottosunu yenileyerek kutluyor. 17 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren şirket, son dönemde yaptığı satın almalarla hem ekonomiye hem de müşterilerine katma değer yaratmaya devam ediyor.
 

WorldFood İstanbul Fuarı, 9-12 Eylül tarihlerinde yapılacak



9-12 Eylül 2021 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek WorldFood İstanbul Fuarı; konferansları, etkinlikleri ve yemek şovları aracılığıyla gıda sektörünün hem ekonomik hem de renkli yönünü farklı endüstri uzmanları ile ele alacak.
 

Kervan Gıda'nın gıda takviye markası Qlife artık Watsons Mağazaları'nda



Kervan Gıda’nın dünya standartlarında gıda takviyesi üreten Happy Life firması ortaklığıyla pazara sunduğu Qlife ürünleri watsons.com.tr’de tüketiciye ulaşmaya başladı. Qlife’ın çinkodan multivitamine, folik asitten propolise tüm ürünleri 15 Haziran itibariyle de tüm Watsons mağazalarının raflarında yerini almıştı. Qlife’ın gıda takviyesi ürünlerine Trendyol üzerinden de ulaşılabiliyor. 
 

Kaliteli baklava nasıl olmalı?



157 yaşındaki Hafız Mustafa 1864’ün CEO’su Eren Ongurlar, “Uzun zamandan sonra aile ve yakınlarımızla bir arada olma imkânı bulacağız. Bu Kurban Bayramı’nda, hem yurt içi hem de yurtdışında geleneksel bayram tatlılarımızı en kaliteli ve lezzetli hali ile ulaştırabilmek için fazla mesaiye başladık” dedi ve bayramlarımızın geleneksel lezzetleri olan baklava ve lokuma dair önemli bilgiler paylaştı.