Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Bonet restoranları yatırımcılarla buluşuyor



16 yıldır aralıksız devam eden et uzmanlığını, hali hazırda işletmesini yaptığı restoran alanında da geliştirmek ve büyütmek isteyen Bonfilet, Bonet markası ile restoran kapasitesini artırmaya hazırlanıyor. Bonet Döner Express, Bonet Restoran ve Bonet Burger konseptlerinde açılması planlanan şubeler, franchising sistemi ile faaliyet gösterecek. 5 yıl içerisinde 200 şubeye ulaşmayı planlayan Bonet’in Genel Müdür Yardımcısı Erkan Karadağ, avantajlı franchising şartlarını yatırımcı adayları ile paylaşıyor.
 

Prof. Dr. Mehmet Pala kendi hayatını yazdı



Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve dergimizin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala’nın hayatını anlattığı “Üniversiteyi Gıda Sanayi ile Buluşturan Akademisyen Mehmet Pala” isimli otobiyografisi, Haziran ayının ilk günlerinde çıktı. Gerek akademide gerekse gıda sanayinde çok uzun yıllar çalışan Pala otobiyografisinde acı-tatlı deneyimlerini, başarılarını, sevinçlerini/üzüntülerini ve gözlemlerini ayrıntılarıyla anlatıyor. “İnsan kendi yaşam öyküsünü neden yazmaya kalkışır? Bu soruyu kendime çok sordum. Bence insan yaşamı boyunca tanık olduğu, karşılaştığı olaylara verdiği tepkilerden ve deneyimlerinden başkalarının da yararlanmasını sağlamalıdır” diyen Mehmet Pala ile otobiyografisi hakkında konuştuk.    
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi

Ahmet Aydın Akyol, PERYÖN Güney Marmara Şubesi yönetimine seçildi



Eker Süt Ürünleri İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Aydın Akyol, PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu’na seçildi. 
 

Ömer Fethi Gürer: Besici, süt ineklerini gözyaşları ile kesime gönderiyor



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iki günde 28 köy gezerek çiftçi ve besicilerin sorunlarını yerinde dinledi. Yem fiyatlarında yaşanan ve önlenemeyen artışların besiciyi canından bezdirdiğini belirten Gürer, “Besici yıllardır bakıp büyüttüğü süt ineğini gözyaşları ile kesime gönderiyor. Her inek en az beş can  demek. Bunun neticesinde de hayvan açığına kapı aralanıyor. Milli servet göz göre eriyip gidiyor. Laf ile çözüm olmuyor. Yem fiyatı her geçen gün katlanarak artmasına karşın iktidar bu duruma seyirci kalıyor” dedi. 
 

İçim’den güçlü bağışıklık için D vitaminli süt



Süt ve süt ürünleri sektörünün önde gelen işletmelerinden Ak Gıda’nın tüketici markası İçim, yüksek D vitamini içeren yeni ürünü ‘İçim D Vitaminli Süt’ü tüketicilerle buluşturdu. İçim D Vitaminli Süt, bir yetişkinin 5 mikrogram olan günlük D vitamini ihtiyacının yüzde 75’ini karşılıyor.
 

Kahve Dünyası ve TEGV’den çocuklar için anlamlı iş birliği



Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Kahve Dünyası, ilköğretim çağındaki çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla bir araya geldi.
 

Müsilaj balıkçı esnafını olumsuz etkiledi


Yayın: 17-06-2021
Kategori: Gıda

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Balık Hali’nde müsilaj yüzünden balık satışları düştü.
 

Online harcamalar yüzde 45 arttı



E-Ticaret Etki Analizi 2020 Raporu’na göre, geçtiğimiz yıl dünyada internet kullanan her beş kişiden dördü e-ticaret yaptı. Rapora göre, 2020 yılında Türkiye’de e-ticaret harcamaları 226 milyar TL’ye ulaştı. E-ticaretin yüzde 63’ü ise mobil uygulamalar üzerinden gerçekleşti.
 

Online apiterapi eğitimi başlıyor



Balparmak, AlchemLife ve Yeditepe Üniversitesi iş birliğiyle 19-20 Haziran tarihlerinde sağlık profesyonelleri için “Online Sertifikalı Bilimsel Apiterapi” eğitimini düzenliyor.
 

Ulusal Süt Konseyi çiğ süt tavsiye fiyatını belirledi



Ulusal Süt Konseyi, 1 Temmuz-31 Aralık tarihlerinde kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını litre başına 3,20 lira olarak belirledi.