Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe ücretsiz izne ayrılana günlük 50 TL



Yiyecek, içecek hizmeti sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde, Mart ayı itibarıyla ücretsiz izne ayrılan çalışanlara, Nisan ve Mayıs aylarında günlük 50 lira ödenecek.
 

Muratbey ihracat ağına 4 ülke daha ekledi



Türkiye’nin önde gelen peynir markalarından Muratbey, ülke ekonomisine olan katkısını her geçen gün artırıyor. İnovasyon ve kaliteyi odak noktasına alan Muratbey son 3 ayda Çin, Azerbaycan, İsveç ve Kosova’yı da ihracat ağına kattı.
 

Nestlé Türkiye’nin yeni CEO’su Yasser Abdul Malak oldu



Nestlé bünyesinde 22 yıldır çeşitli üst düzey pozisyonlarda görev yapan ve hızlı tüketim ürünleri sektöründe güçlü bir birikime sahip olan Yasser Abdul Malak, Nestlé Türkiye’nin yeni genel müdürü olarak atandı. 
 

BMW şeflerle lezzet yolculuğuna çıkıyor 



Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, Türkiye’nin en saygın şeflerinden Ali Ronay, Maksut Aşkar ve Şemsa Denizsel ile lezzet dolu bir yolculuğa çıkıyor. Yerel ürün ve tatların modern yorumları ve kendilerine has mutfak vizyonlarıyla fark yaratan üç ünlü şef, önümüzdeki 2 yıl boyunca belirlenen anayollar üzerinden saparak keşfettikleri “Türkiye’nin Lezzet Durakları”nı işaretleyerek “BMW ile Türkiye Gastronomi Yol Haritası”nı oluşturacak.
 

SUDER’in yeni Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu oldu



Ambalajlı Su Üreticileri Derneği’nin (SUDER) Genel Kurulu’nda yapılan seçimde SUDER Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Pınar Su ve İçecek Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu seçildi. 
 

Sağlıklı ve doğal bala nasıl ulaşılır?


Yayın: 30-03-2021
Kategori: Gıda

Yol kenarında satılan, köyden gelen, pazarda, internette bulduğunuz ve hatta marketten aldığınız ballar ne kadar doğal, ne kadar sağlıklı? Prof. Dr. Erdem Yeşilada, doğal bala ulaşmanın yolunu, balda filtreleme ve ısıl işleme dair merak edilenleri anlattı.
 

KFC Türkiye, MEB iş birliğiyle çıtır tavuk pişirme uzmanları yetiştirecek



İŞ Gıda çatısı altında hizmet veren KFC Türkiye, çıtır tavuk pişirme uzmanları yetiştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladı. 30 yılı aşkın süredir Türkiye’deki tavuk severlerin adresi olan KFC Türkiye, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenlere çıtır tavukların marinasyonundan pişirme sürecine kadar bu konudaki tecrübesini aktaracak. 
 

Yemeksepeti’ne siber saldırıdan 21 milyondan fazla kişi etkilendi



Yemeksepeti'nin uğradığı siber saldırıyla ilgili Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na gönderdiği kişisel veri ihlali bildiriminde saldırıdan 21 milyon 504 bin 83 kişinin etkilendiği kaydedildi.
 

Subway ilk defa bir E-spor takımının sponsoru oldu  


Yayın: 29-03-2021
Kategori: Gıda

Subway, EMEA Bölgesi’ni kapsayan ortaklıkla Guild takımının 50 farklı ülkede Resmi Akademi Ortağı ve Fast Food Restoran Partneri oldu.
 

Ömer Fethi Gürer: Yemde sorun çözülmeden hayvancılıkta sıkıntılar bitmez



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yem fiyatlarındaki önlenemeyen artışın hayvancılık sektörünü büyük ölçüde olumsuz yönde etkilediğini belirterek, maliyet artışlarının bu şekilde devam etmesi halinde kesime giden hayvanlarla ithalatın süreceğini söyledi. Geçen yıl tonu 1650 TL olan süt yemi fiyatlarının bu yıl 2 bin 330 TL’ye, 1550 TL olan besi yeminin ise 2 bin 200 TL’ye çıktığını belirten Gürer, “Aynı süre içinde besicinin sattığı et ve süt kontrol altında tutulurken  sadece yem fiyatlarına yüzde 65’e varan oranda zam geldi. Maliyet artışı gelirini karşılamayan yetiştiricinin dayanacak gücü kalmadı” dedi.