Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi sonuç bildirgesi yayınlandı



8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, “Gıda Güvenliği Sorumluluğumuzdur” sloganıyla  9 – 10 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. İki gün süren kongrede 14 yabancı ve 37 yerli konuşmacı 2 ana oturum, 3 interaktif panel ve 8 paralel oturumda sunumlarını gerçekleştirdi. Kongrenin sonuç bildirgesi bugün kamuoyuyla paylaşıldı. 

Quick Finans, KRONE'nin Türkiye'de finansman partneri oldu



Quick Finans, Avrupa'nın lider treyler üreticilerinden KRONE'nin Türkiye'de finansman partneri oldu. Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ, "KRONE ve Quick Finans iş birliğinin hayırlı olmasını ve tüm taraflar ile ekosistemde yer alan tedarikçi-satış ağını oluşturan işletmelere katkı sağlamasını diliyorum" dedi.

Söke, kurabiye üretim tesisini devreye aldı



Un sektörünün başarılı kuruluşlarından Söke’nin, Samsun/Tekkeköy’de 6 bin 995  metrekare toplam alan üzerine kurulu 4 bin 100 metrekare kapalı alana sahip unlu mamuller tesisinde kurabiye üretimi başladı. İlk etapta 4 çeşitle başlanan üretim, ilerleyen zaman diliminde 7 çeşide çıkarılacak.

HD Holding’in yeni CMO’su Nejat Çifçi oldu



Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini HD İskender, Pidem ve Makarnam markalarıyla misafirleriyle buluşturan Türkiye’nin önemli yerli restoran zincirlerinden HD Holding’in Pazarlama Şefi - Chief Marketing Officer (CMO) görevine Nejat Çifçi atandı.

Dünya ve Türkiye gastronomisinin kalbi İstanbul’da attı



Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) tarafından düzenlenen “4. Global GastroEkonomi Zirvesi” dünya ve Türkiye gastronomisine ışık tuttu. Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer’in yaptığı 4. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde Türkiye’nin ve dünyanın alanlarında önemli ve yetkin isimleri, gastronomiyi farklı disiplinlerle ele alarak, deneyimlerini ve bilgilerini paylaştılar. 

Fersan’da üst düzey atama


Yayın: 24-05-2024
Kategori: Gıda

Avrupa’nın en büyük sos üreticilerinden Develey’in grup şirketlerinden biri olan Türkiye’nin ilk sirke üreticilerinden ve lider sirke markalarından Fersan’ın Türkiye ve global pazarlarda markalaşma ve büyüme vizyonu doğrultusunda yönetim kadrosunda pazarlama ve iletişim faaliyetlerine liderlik edecek yeni isim Besime Bakiler oldu. 

Puratos’tan Türkiye’ye ikinci inovasyon merkezi



Ekmekçilik, pastacılık ve çikolata sektörlerine sunduğu kaliteli ürün ve çözümlerle kendi alanının küresel lider şirketlerinden olan Puratos, Türkiye’deki ikinci inovasyon merkezini Ankara’da açtı. Puratos Ankara İnovasyon Merkezi’nde müşterilerinin işlerine değer katacak inovatif ürünler ve çözümler geliştireceklerini söyleyen Puratos Türkiye Genel Müdürü Bora Akın, ayrıca sektördeki yenilikleri keşfetmelerine yardımcı olarak işlerini büyütmelerine fayda sağlayacaklarının altını çizdi.

METTLER TOLEDO’dan zorlu uygulamalara uygun yeni X52 X-ray çözümü



METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri, X2 Serisi ürünlerini tamamlayan yenilikçi X52 Çift Enerjili X-ray kontrol sisteminin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Ambalajlı ürünlerle ilgili zorlu uygulamaların taleplerini karşılamak üzere tasarlanan X52, son derece uygun bir fiyata algılama özelliklerinde yeni bir standart belirliyor. X52'nin tescilli yazılımı; tek enerji modu, çift enerji modu veya her iki mod arasında sorunsuz şekilde geçiş özelliğiyle daha fazla uyarlanabilirlik sağlar ve sistemin performansını uygulamaya göre optimize ediyor. 

Ahmet Demir: “Çölyak hastalığında ‘daha konforlu bir yaşam’ mümkün”



Türkiye’nin lider un üreticilerinden Eksun Gıda, un pazarının en sevilen markası Sinangil ile sektörüne ve topluma değer katan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Çölyak Vakfı ile birlikte düzenlediği Glütensiz Yaşam ve Çölyak Zirvesi’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdi. Çölyak hastalığıyla mücadele edenlerin karşılaştığı zorluklara bir kez daha dikkat çekilen zirvede, çölyak hastalarının gündelik hayata dair deneyimleri katılımcılarla paylaşıldı. Uzman konuklarla birlikte zirveye Türkiye’nin farklı illerinden gelen çölyak hastaları da katılım sağladı.  Ayrıca zirvede Eksun Gıda ile Çölyak Vakfı arasında sponsorluk ve destek protokolü imzalandı. 

Özen Altıparmak: “Tarımda kontrolsüz ilaçlamaya dur diyelim, çünkü arılar varsa bir geleceğimiz var”



Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, Dünya Arı Günü’nde tarım ilaçlarının kontrollü kullanılması konusunda çağrı yaptı. Altıparmak, “Bir bal arısı polen ve nektar toplamak için kovanından 80 km² alanda uçabiliyor. Olumsuz çevre koşulları ve tarım alanlarının kontrolsüz ilaçlanması, arı popülasyonuna ve balın kalitesine zarar veren iki önemli etken. Çiftçilerimiz, iyi tarım ilacı kullanımı ve ilaçlamanın arıların uçmayacağı gece saatlerinde yapılması konularında teşvik edilmeli ve denetlenmeli” dedi.