Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Baykon’dan BX23 Ex2/22 Exproof Tartım Terminali



Endüstriyel tartım sistemleri sektörünün güçlü firmalarından Baykon, patlayıcı ortamlardaki tartım uygulamaları için yüksek doğruluk ve performans ile beraber güçlü haberleșme seçenekleri sunan ve yüksek teknolojiye sahip BX23 Ex2/22 Exproof Tartım Terminali’ni piyasaya sundu. 
 

Herkesin kazanacağı bir sütçülük sektörü için itidalli davranmalıyız



Harun Çallı 
Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Başkanı
 

21’nci Yüzyılın 21’nci Yılı



Necdet BUZBAŞ
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı
 

Frigo Mekanik, pandemiye rağmen yurt dışı projelerde hız kesmedi



Endüstriyel soğutma alanında Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden biri olan Frigo Mekanik A.Ş., zorlu Covid-19 pandemisi koşullarına rağmen Libya, Kenya, Zambiya, Türkmenistan gibi birçok ülkede endüstriyel soğutma projeleri gerçekleştirdi. Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın, pandemi sürecinde yaptıkları çalışmaları, gündemlerinde yer alan projeleri ve geleceğe dönük hedeflerini Gıda Teknolojisi Dergisi’ne anlattı.
 

Nihat Uysallı: Un ve unlu mamuller ihracatında yüzde 7 ila 12 artış hedefliyoruz



Türkiye’nin un ve unlu mamullerde dünyadaki 208 ülkenin 200’üne ihracat yaptığına dikkat çeken Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Uysallı, “Bu sene hedef pazarlar olarak Asya ve Güney Amerika ülkelerini belirledik, ihracatımızın 2021 içinde %7-12 seviyelerinde artışla devam edeceğini umuyoruz” diyor.
 

Ülker’den sürdürülebilirlikte uluslararası başarı  


Yayın: 22-02-2021
Kategori: Gıda

Sürdürülebilirlik çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası platformlarda adını duyurmaya devam eden Ülker; S&P Global’in “The Sustainability Yearbook 2021” (Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi 2021) listesine gıda sektöründe girmeyi başaran ilk ve tek Türk şirketi oldu.
 

Trans yağsız üretimde Türkiye öncülerden



31 Aralık 2020 itibarıyla Türkiye’de, trans yağ konusunda yeni bir dönem başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından getirilen düzenleme ile trans yağ oranı tüm dünyada güvenli kabul edilen yüzde 2 ile sınırlandırıldı. Bu uygulamayı Avrupa Birliği’nden 3 ay önce hayata geçiren Türkiye, AB ülkelerine öncülük ederek dünyanın en iyi örnekleri arasındaki yerini aldı.

ABD’ye zeytinyağı ihracatında yüzde 30 artış



Akdeniz’den dünyaya yayılan, uzun ve sağlıklı bir yaşamın iksiri zeytinyağı, ABD gıda sektöründeki öncü ithalatçılara, otel ve restoranların satın alma direktörlerine Hibrit Tadım etkinliğiyle tanıtıldı.

Dimes’te yurt dışı pazarlama müdürü ataması



İçecek şirketi vizyonu ve 100’den fazla ülkeyi kapsayan ihracat pazarlarında istikrarlı agresif büyüme stratejik hedefi kapsamında organizasyonel yapısında dokunuşları sürdüren Dimes bünyesinde bir diğer kadın yönetici olan Gülşah Sackmann, Yurt Dışı Pazarlama Müdürü görevine getirildi.

Tarım ve gıdayı bekleyen büyük tehlike: KURAKLIK



Türkiye’nin Akdeniz çanağında yer alması sebebiyle iklim krizi ve küresel ısınmadan en çok etkilenen ülkelerden biri olacağı, birçok bilimsel kaynakta dile getiriliyor. Peki bu durum tarımsal üretim açısından ne tür risklere yol açıyor, neler yapılması ve hangi önlemlerin alınması gerekiyor? Haberimizde bu sorulara yetkin isimlerden cevaplar almaya çalıştık.