Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Ekonomi gazetecileri sordu MEYED yanıtladı



Planlı tarımın sağlanması konusunda sözleşmeli tarımın her daim destekçisi olan Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED), Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) buluşmalarında ''Meyve suyu üretiminde güvenilirlik neden olmazsa olmaz?'' konulu bilgilendirme toplantısına katıldı.

Özgür Tort: Artık ürünlerin ambalajları değil, verileri konuşacak



Migros, İcra Başkanı Özgür Tort’un Dünya Perakende Başkanlığı’nı üstlendiği Consumer Goods Forum (CGF) tarafından GS1 iş birliğinde yürütülen ürün bilgilerinin dijitalleştirilmesi ve standartlaştırılması projesinin Türkiye kanadına öncülük ediyor. Özgür Tort, çalışmanın küresel işleyişine de katkı sağlayabilmek adına GS1 Global Yönetim Kurulu’na Türkiye’den ilk ve tek üye olarak katıldı. 
 

Mey Diageo Pazarlama Direktörü Bahar Uçanlar oldu


Yayın: 28-01-2021
Kategori: Gıda

Faaliyete geçtiği 2004 yılından bu yana Türkiye’nin yatırım, istihdam ve ihracat alanlarında önde gelen alkollü içki firmalarından Mey Diageo’nun Pazarlama Direktörlüğü’ne Bahar Uçanlar atandı.
 

Zeytin ve zeytinyağı ihracatında hedef 1,5 milyar dolar 



Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er, 2020/21 ihracat sezonuna başarılı bir giriş yapan zeytin ve zeytinyağı sektörünün, ambalajlı ürün ihracatını artırarak 2025'te 1,5 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmatırmayı hedeflediklerini söyledi.
 

Özsüt’ten online sipariş sistemi



Özsüt, lezzet severlerin ürünlerine diledikleri anda, istedikleri yerden ulaşabilmeleri için Online Sipariş Sistemi’ni hizmete soktu. İlk etapta İzmir’deki 10 mağaza aracılığıyla hizmet sunacak olan sistem, zaman içinde tüm Türkiye’de yaygınlaşacak. 
 

Bahçıvan Peynir yeni web sitesinde 



Bahçıvan Gıda, yenilenen web sitesiyle peynir severlerin yeni adresi olacak. Peynirle yapılan leziz tariflerden peynirin tarihine kadar birçok bilginin yer aldığı yeni web sitesi, kullanıcılara, son teknolojik alt yapısıyla da kolay ve hızlı bir kullanım sağlıyor.
 

Dardanel, yurt dışı satın alma fırsatlarını değerlendiriyor


Yayın: 25-01-2021
Kategori: Gıda

2020 yılı değerlendirmelerini ve 2021 beklentilerini paylaşan Dardanel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, 2021'in yatırım ve büyüme stratejileri açısından önemli bir yıl olacağını belirterek, "Orta vadede yurt dışından marka satın almak ve böylece ihracat gücümüzü daha da artırmak öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu vizyon doğrultusunda yurt dışı satın alma fırsatlarını değerlendirmeyi sürdürüyoruz" dedi.
 

Teksüt’ten İzmir’e bölge müdürlüğü 



Teksüt, yeni bölge müdürlüğünü İzmir’de oluşturdu. Daha verimli ve hızlı servis sunabilmek amacıyla kurulan müdürlük, İzmir’den Antalya’ya dek olan bölgeye ve yaz döneminde kalabalıklaşan destinasyonlara hizmet verecek.  
 
 

Yıkanan et tüketici sağlığını tehdit ediyor



Tüketicilerin mutfakta yaptığı en yaygın hatalardan biri, eti pişirmeden önce yıkamak. Geçmişte rastlanılan et kesim şartlarının günümüzdeki teknolojilerle kıyaslanmayacak kadar ilkel şartlarda olmasına ve etin kesim esnasında toz, kıl ve tüy gibi maddelerle temas etmesine dayalı algı, eti yıkamanın temelini meydana getiriyor. Tüketicilerin eti yıkamak için farklı yöntemler kullandığını belirten Bonfilet Gastronomi Danışmanı Dr. İlkay Gök, yıkanan etin, bakteriyel zehirlenmelere ve hastalanmalara yol açabileceğine dikkat çekiyor.
 

Pandemiden etkilenen yeme-içme sektörüne Visa’dan kapsamlı destek



Visa, pandemi döneminde iş modellerini dönüştürmek zorunda kalan yeme-içme sektörüne kapsamlı iş birlikleri ile destek oluyor. TURYİD (Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği) ile sektörü desteklemek üzere ortak çalışma başlatan Visa, bir yandan da mevcut iş birliklerine ek olarak Fuudy ve GastroClub ile de ortak kampanyalar yürüterek yemek siparişlerinin dijitalleşmesine öncü olan projeleri hayata geçiriyor.