SMARTIES Ödülleri’nde PepsiCo, içecek markalarıyla iki ödüle birden layık görüldü.
Avrupa'nın önde gelen gıda inovasyonu girişimi olan EIT Food, 10 Avrupa ülkesinde 5 bin tüketicinin katıldığı çalışmada, pandemi dönemindeki sokağa çıkma yasağının gıda satın alımı ve tüketimi üzerinde derin bir etkisi olduğunu ortaya koydu.
Ege Bölgesi'nde 2020 yılında tarım ürünleri ihracatının zirvesine taze meyve sebze ve mamulleri sektörü oturdu.
Covid-19 enfeksiyonuna yakalan bireylerin vitamin D3 seviyeleri düştükçe enfeksiyon şiddetinin daha ağır seyrettiği saptanmıştır. Ayrıca bu enfeksiyondan hastaneye yatışı gereken hastaların vitamin D düzeylerinin yatış gerektirmeyenlere göre daha düşük olduğu saptanmıştır. Buna bağlı olarak tek bir soru geliyor akıllara.. D vitamini Covid – 19 enfeksiyonunu engeller mi?
Gıda, tarım ve hayvancılık işletmelerine sunduğu temizlik ve dezenfeksiyon ürün ve uygulamalarıyla çiftliktan çatala gıda güvenliği zincirinde değer yaratan Kersia Türkiye’nin faaliyetlerini, Covid-19 sürecinde yaptıkları çalışmaları ve geleceğe yönelik hedeflerini Genel Müdür Veli Yayla ile konuştuk.
Banvit, doğal kaynakların etkin yönetimi ve sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği uygulamalarla Bandırma Kampüsü’nde faaliyet gösteren piliç kesimhane tesisi ve İzmir Kampüsü’nde faaliyet gösteren piliç kesimhane tesisi ile yem fabrikası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık” belgelerini aldı.
Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteren global premium çikolata şirketi GODIVA’nın yeni CEO’su, Yıldız Holding’in Strateji ve Büyümeden Sorumlu Başkanı Nurtaç Ziyal Afridi oldu. Son iki aydır GODIVA’nın yönetim sürecine nezaret etmekte olan Afridi, ekibiyle birlikte gelecek üç yıllık dönem için oluşturduğu güçlü stratejiyle, dinamik bir çoklu-kanal yapısıyla GODIVA için yeni pazarlama fırsatlarını hayata geçirecek.
Yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerinin ses getirdiği 28. WorldFood Istanbul Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı’nda, yerli katılımcılarla alıcılar yeni iş birliklerine imza attı.
"Covid-19 Pandemisi Döneminde Gıda Sanayinin Durumu: Sorunlar ve Yeni Çözüm Önerileri" webinarında, Covid-19 salgınının Türkiye’de gıda sektörüne ve endüstrisine etkileri konuşuldu.