Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Balparmak’ın yurt dışı hedefi APİTERA markasıyla büyümek



3 yıldır üstü üste bal sektöründe ihracat şampiyonu olan Balparmak’ın Genel Müdürü Onur Özyurt, “Yeni dönemde hedefimiz, bal ihracatımıza ek olarak Apitera markamızla propolis ve propolis katkılı fonksiyonel ürünlerimizle Kuzey Amerika ve Uzak Asya’da yeni pazarlara girmek” dedi.
 

Mikotoksinler gıda maddelerindeki gizli tehlike: "Fazla tüketilmesi kansere yol açabilir"



Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, gıda maddelerindeki küf kaynaklı gizli tehlikelerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, mikotoksin türlerinin fazla tüketilmesinin kansere yol açabileceği belirtildi; küflenmiş gıdaların, küflenmiş kısımlarının atılarak diğer kısımlarının tüketilmesinin yanlış olduğu vurgulandı.
 

PepsiCo’dan 2040 yılına kadar net-sıfır emisyon sözü


Yayın: 14-01-2021
Kategori: Gıda

Daha güçlü ve sürdürülebilir bir yiyecek sistemi kurma çabalarını hızlandıran PepsiCo, tüm değer zinciri genelinde mutlak sera gazı emisyonunu 2030 yılına kadar yüzde 40’tan fazla düşürmeyi hedefliyor.
 

Migros’tan Türkiye’nin dört bir yanına hızlı pizza servisi



Müşterilerinin hayatını kolaylaştıran yenilikler sunan Migros, dondurulmuş ve pişirilmiş seçenekleriyle tüketicilerine pizza ulaştırmaya devam ediyor. Migros’un hızlı ve uygun fiyatlı Pizza Mi-Go’ları; Migros mağazalarından, Migros Sanal Market’ten ya da 30 dakikada hızlı teslimat hizmeti Migros Hemen’den kolaylıkla sipariş edilebiliyor.
 

Mondelēz International Türkiye’den 2021’de rekor seviyede ilk ihracat



Mondelēz International’ın önde gelen pazarından biri olan Türkiye, yılın ilk ihracatını gerçekleştirdi. Mondelēz International Türkiye, yedi ülkeye Gebze fabrikasında üretilen 800 ton şekerlemeyi ihraç ederek aynı zamanda geçen yıla göre ilk ihracat hacmini de yüzde 50’nin üzerinde arttırdı.  
 

Dimes’te iki pazarlama müdürü ataması



İçecek şirketi vizyonu ve kategori genişletme stratejisi kapsamında organizasyonel yapısında da dokunuşlar gerçekleştiren Dimes’te, stratejileri doğrultusunda iki eş düzey Pazarlama Müdürü ataması gerçekleştirildi. Dimes bünyesinden iki kadın yönetici, Burcu Karadayı Gülşen ve Merve Keten, tüketici odaklı, kategori bazlı eş düzey görevlendirme ile Pazarlama Müdürü görevine getirildi.
 

Bakliyatların sağlık faydalı özellikleri, tüketimleri ve Döhler’in bakliyat ürünleri



Döhler Gıda AR-GE Müdürü Arda Serpen & 
Döhler Gıda Doğal İçerikler İş Birimi Müdürü Beril Değerli Yaman 
 

Bitkisel yağda dışa bağımlılık kritik eşiği aştı



Türkiye’nin yağlı tohumlarda ham maddede yüzde 75 oranında dışa bağımlı oldğunu belirten Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “Ülkemiz bitkisel yağdaki yurt dışı bağımlılığında kritik eşiği aşmış durumda. Bu sorunun tek çözümü ise üretim. Sadece ayçiçeğinde yapacağımız doğru bir üretim planlaması ile ekonomimize çok büyük katkı sağlayabiliriz” diyor.
 

Balparmak Apitera serisi büyümeye devam ediyor



Balparmak’ın 40 yıllık uzmanlığıyla , doğanın mucizesi olarak tanımlanan arı ürünleri ve doğal şifalı bitkileri buluşturduğu Apitera serisi , yeni yılda iki yeni takviye edici gıda ürünü ApiteraDox ve ApiteraGest ile büyümeye devam ediyor. 
 

İşverenlere öğle yemeği giderinde yüzde 100'e varan vergi tasarrufu 



Ticket Restaurant Yemek Kartı sisteminde şirketler; SGK işçi primi, işveren primi, gelir vergisi, damga vergisi istisnası ve KDV indirimine tabi oluyor. Vergi Haftası nedeniyle açıklamada bulunan Edenred Türkiye CEO’su Selçuk Boztepe, vergi istisnaları ile işverenlere yaklaşık yüzde 100'e varan vergi tasarrufu sağladıklarını belirtti. Boztepe, bu sayede işletmelerin neredeyse yemek gideri kadar tasarruf ederek kaynaklarını çok daha verimli kullanabildiklerini söyledi.