T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla yürütülen Gelecek Turizmde kapsamında desteklenen “Kars Peynir Rotası Projesi”, 26 Kasım 2020’de gerçekleşen Teknik İstişare Toplantısı ile hayata geçti. Kars Valisi Türker Öksüz’ün ev sahipliğinde online olarak gerçekleşen, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve kamu kurumlarının katıldığı toplantıya büyük ilgi oldu. Proje ile Kars’ın dünyanın sayılı peynir rotalarından biri olması hedeflendiği belirtildi.
Gıda tedarik zinciri için sensör, ekipman ve dijital çözümlerin global tedarikçisi olan TOMRA Food, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi'nin en yeni proje üyesi olarak 200'den fazla geleceğe düşünen ve yatırım yapan şirkete katıldı (WBCSD)
Türkiye’nin gıda ve gastronomi kültürünü dünyaya duyuran, dünyanın ve bölgenin güçlü iş birliği platformları arasında yer alan Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı – WorldFood Istanbul’un, “Gıdaya Erişim: Kriz zamanlarında Gıda Tedarik Zinciri” başlıklı panelinde tarımın geleceği ele alındı.
Nestlé Türkiye ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 8 yıldır yürütülen Sağlıklı Adımlar Projesi, 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile birlikte yılda 100 bin çocuğa erişmeyi hedefliyor. Proje kapsamında bugüne kadar 17 ilde 172 okulda 117 bin öğrenciye, 234 bin aileye ve 4 bin öğretmene ulaşıldı.
Türk Eximbank’ın ihracatçılara desteği, sunduğu fırsatlar her hafta Ege İhracatçı Birlikleri’nin düzenlediği online video konferanslarla ele alınıyor.
Bugüne kadar yapılan en geniş katılımlı arı ve arı ürünleri toplantısında konuşan bütün uzmanlar Anadolu Propolisi’nin bağışıklık sistemine katkısına dikkat çekti ve pandemi sürecindeki pozitif etkisini dile getirdi.
Bilim insanları Norveç’in Pandemi dönemini diğer ülkelere göre rahat geçirmesinin sebebinin, Norveçlilerin düzenli Morina Balık Yağı tüketimi olabileceğini düşünüyor.