Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Orhan Sarıbal: Tarım arazisi son iki yılda 35 milyon dönüm azaldı



CHP Bursa Milletvekili Sarıbal, Türkiye'de tarım arazisinin son iki yılda 35 milyon dönüm azaldığını söyledi.
 

Kaya Çiftliği Türk kahvaltısını dünyaya tanıtacak



Özellikle peynir çeşitlerinde yakaladığı başarıyla adından en çok söz ettiren marka haline gelen Kaya Çiftliği, iç pazarda perakendede yakaladığı başarıyı sınır ötesine taşımayı hedefliyor.
 

Türkiye, PepsiCo Avrupa ülkeleri içerisinde e-ticarette en hızlı büyüyen ülke



PepsiCo Türkiye, pandemi sürecinde de daha sürdürülebilir bir gıda sistemi oluşturulmasını desteklemek amacıyla çiftçilerin desteklenmesinden e-ticarete dayalı yeni iş modellerine kadar birçok konuda yatırımlara devam ediyor. PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel, toplam 6 üretim tesisinin yanı sıra satış ve pazarlama faaliyetleriyle 40 binden fazla kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti.
 

Dondurma hakkında doğru sanılan 5 yanlış



Çok lezzetli ve sağlıklı ancak her gün yerseniz; bu tehlikeye dikkat!
 

Pınar Öney Bilsel, Nestlé’nin Global Merkezi’ne transfer edildi 



Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi Genel Müdürü Pınar Öney Bilsel, Nestlé Global Dijital ve Sosyal Medya Hizmetleri Lideri olarak atandı. Nestlé Türkiye’de on üç yıldır görev yapan Bilsel, Temmuz ayından itibaren global yönetime katkıda bulunacak.
 

Teksüt, İSO 500’de 55 basamak yükseldi



Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşları (2019) sıralamasında 55 basamak yükselerek, 415’inci sırada yer aldı.

Banvit, ISO 500’de sektör liderliğini korudu


Yayın: 16-07-2020
Kategori: Beyaz Et

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) yarım asrı deviren ve sanayi sektörünün en değerli verilerini oluşturan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasına göre Banvit 58’inci sırada yer aldı
 

FAO: Covid-19 gıda güvencesini daha da zayıflatacak



OECD-FAO Tarımsal Görünüm 2020-2029'a göre, pandeminin önümüzdeki birkaç yıl içinde talebi azaltması ve gıda güvencesini daha da zayıflatması bekleniyor.
 

Diyetisyen Dilara Koçak: “Hayatım denge üzerine kurulu”


Yayın: 16-07-2020
Kategori: Gıda

Diyetisyen Dilara Koçak, kitap yazıyor, diyetisyenlik yapıyor, sosyal medyada oldukça aktif, programlar hazırlıyor ve bunun dışında FAO Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’yle birlikte sürdürülebilir bir dünya için çalışıyor. Bürotime için hazırlanan “İçten Gelen İşler” sohbetlerinde gazeteci yazar Elif Ergu’ya hayatını anlatan Dilara Koçak, sürdürülebilir beslenme ve gıda israfı konusunda da açıklamalarda bulundu.
 

Helvacızade Grubu’ndan çifte başarı



Helvacızade Grubu, Zade ve Zade Vital Üretim Tesisleri ile Türkiye’de ilk kez iki ayrı “TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi” almaya hak kazandı. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve TSE Başkanı Adem Şahin TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgelerini Zade ve Zade Vital Tesisleri’nde Helvacızade Grubu’na takdim etti.