Fındık ihracatında tarihi rekor
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sevinç, fındıkta 1 Eylül 2019 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen ihracatın, şimdiden bütün zamanların rekorunu kırarak 311 bin 499 tona ulaştığını bildirdi.
Verimli tarım için yeni modeller ve tarım işletmeciliği gerekli
Yeditepe Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Turan, Covid-19 pandemisi sürecinin tarımda yeni tekniklerin ve modellerin devreye alınmasının önemini ve tarım işletmeciliğinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Tarımda dışa bağımlılığı azaltmak için bilimsel tarım adına çalışmalar yapan Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Metin Turan ve Dr. Öğr. Üyesi Sanem Argın, tarımı yeniden canlandıracak işbirliklerini anlattı.
Gıda sektörünün toparlanmasında ev dışı tüketimin normalleşmesi etkili olacak
EY-Parthenon ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu tarafından hazırlanan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Araştırması’nın sonuçlarına göre; sektör liderlerinin %52’si sektörün 2020 yılında daralacağını öngörüyor. Araştırmaya katılan sektör liderlerinin %90’ı restoranların zorlanmasını ve otellerin-tatil köylerinin eski performanslarını yakalayamamasını gelecek 6-12 aylık dönem için en büyük risklerden ikisi olarak görüyor. Katılımcıların %85’i ev dışı tüketim sektörünün 2019 performansını ancak 2021 veya sonrasında yakalayacağını öngörüyor.
Meal Box'dan "Askıda Yemek Var" Projesi
Seyidoğlu Gıda yeni tesisinde 50 yeni ürün daha üretecek
Helva, reçel, tahin ve pekmez olmak üzere 350’den fazla ürün çeşidine ulaşan Seyidoğlu Gıda, fındık kreması üretimine de başladı. Firma Yeni tesisin devreye girmesiyle 50 yeni ürünü daha tüketiciyle buluşturacak.
Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın yeni normale adaptasyonu nasıl olacak?
Metro Türkiye ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle düzenlenen “Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın Yeni Normali” e-zirvesinde, Kovid-19 pandemisinden etkilenen ve 1 Haziran itibariyle kapılarını tekrar açan işletmeler açısından önemli konular kapsamlı şekilde ele alındı.
Tukaş Gıda’dan 525 milyon TL değerinde yatırım
Tukaş Gıda, 525 milyon TL yatırım ile dördüncü üretim tesisini Niğde Bor OSB’de kurmak için düğmeye bastı. Tesisin, 700 kişiye istihdam sağlayacağı bildirildi.
Banvit BRF üst yönetimine iki yeni atama
Gıda ve beyaz et sektörünün önde gelen şirketlerinden Banvit BRF yönetim ekibine iki yeni isim katıldı.
Yaz aylarında doğru beslenmenin püf noktaları
Sabri Ülker Vakfı, sağlıklı bir yaz geçirmek için başta su olmak üzere sıvı alımına özen gösterilmesini, bol taze sebze ve meyve tüketilmesini, sağlıklı ara öğünlerle dengeli bir beslenme düzeninin sağlanmasını öneriyor.