Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, 26 Haziran Dünya Soğutma Günü'nde, soğutmanın günlük yaşam ve endüstride vazgeçilemez yerine, sağlık, çevre ve iklim değişimine etkilerine dikkat çekerek, dünyanın sürekli ısınan kocaman bir akvaryum olduğunu vurguladı
Türkiye’de 500 milyon dolarlık hacme sahip bal ve arı ürünleri pazarının 200 milyon dolarını ambalajlı bal pazarı oluşturuyor. Son 8 senede ihracatını 5 kat artıran bal ihracatçıları, “Ambalaj ürüne katma değer sağlar, güvenilir gıda ambalajlı gıdadır” diyerek 100 milyon dolarlık hedeflerine ambalajlı bal ihracatı yaparak ulaşmak istiyor.
COVID-19 pandemisi nedeniyle restoran hizmetlerine ara vermiş olan TAB Gıda, yeni normalle birlikte hayata geçirilen önlem ve uygulamalarla, sevilen markalarını yeniden misafirleriyle buluşturuyor.
Yeni normal sürecine uyum sağlamaya çalıştığımız bu dönemde yaşadığımız stres, kaygı ve endişe bağışıklık sistemimizin zayıflamasına neden olabiliyor. Erciyes Üniversitesi T. Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, bu dönemde bağışıklık sistemini güçlendirmek için propolis kullanımını öneriyor.
Balığın en güzel halini fotoğraflarıyla ölümsüzleştirenlere online ödül töreni düzenlendi.
Nielsen Türkiye’de perakende hizmetleri direktörlüğü görevine Onur Yüksel getirildi.
Dr. Atiye TÜMENBATUR
Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümü
Salihli Kirazı, iklim şartlarının elverişli gitmesi sayesinde bu yıl üreticisine iyi bir gelir sağladı. Mayıs’ın son haftasında hasadına başlanan Salihli Kirazı ilk günlerde 30 TL’den alıcı buldu.
Kahve Dünyası mobil uygulamasını kullanan misafirlerine, Hazır Al özelliği ile siparişlerini önceden vererek dilediği zaman hiç sıra beklemeden teslim alabilme kolaylığı sunuyor.