Gıda sektörünün bölgesel ve uluslararası iş birliği platformu olan, bölgedeki en yeni ürün, hizmet ve teknolojilerin sergilendiği WorldFood İstanbul Fuarı; dünyanın önde gelen şef, gurme, yemek yazarı, gazeteciler, otel ve restoran işletmecilerinin üye olduğu World Gourmet Society iş birliğinde uluslararası “Best Plate Challenge” yarışmasını 3. kez düzenliyor.
Şişecam Topluluğu küresel salgının başlangıcından bu yana tüm çalışanları, iş ortakları ve müşterilerinin sağlığını korumak amacıyla hayata geçirdiği en üst düzeydeki önlem ve uygulamalarla Türk Standardları Enstitüsü'nden (TSE) “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” alan ilk cam üreticisi olarak, bir ilke daha imza attı.
31171 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2706 sayılı karar ile kısa çalışma ödeneği süresi ve 2707 sayılı karar ile sözleşme fesih yasağı süresi 1 ay uzatıldı. Yapılan bir diğer düzenleme ise Covid-19 nedeniyle kısa çalışma ödeneği olarak yapılan ödemelerin işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyecek olması.
Birçok üründe yeni mahsulün çıkmasına rağmen yaş sebze meyve fiyatları pazarlarda hala yüksek seyrediyor. Yetkililerce, girdi maliyetleri, arz ve talebin fiyatları etkilediğini belirtiyor.
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sevinç, fındıkta 1 Eylül 2019 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen ihracatın, şimdiden bütün zamanların rekorunu kırarak 311 bin 499 tona ulaştığını bildirdi.
Yeditepe Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Turan, Covid-19 pandemisi sürecinin tarımda yeni tekniklerin ve modellerin devreye alınmasının önemini ve tarım işletmeciliğinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Tarımda dışa bağımlılığı azaltmak için bilimsel tarım adına çalışmalar yapan Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Metin Turan ve Dr. Öğr. Üyesi Sanem Argın, tarımı yeniden canlandıracak işbirliklerini anlattı.
EY-Parthenon ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu tarafından hazırlanan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Araştırması’nın sonuçlarına göre; sektör liderlerinin %52’si sektörün 2020 yılında daralacağını öngörüyor. Araştırmaya katılan sektör liderlerinin %90’ı restoranların zorlanmasını ve otellerin-tatil köylerinin eski performanslarını yakalayamamasını gelecek 6-12 aylık dönem için en büyük risklerden ikisi olarak görüyor. Katılımcıların %85’i ev dışı tüketim sektörünün 2019 performansını ancak 2021 veya sonrasında yakalayacağını öngörüyor.
Helva, reçel, tahin ve pekmez olmak üzere 350’den fazla ürün çeşidine ulaşan Seyidoğlu Gıda, fındık kreması üretimine de başladı. Firma Yeni tesisin devreye girmesiyle 50 yeni ürünü daha tüketiciyle buluşturacak.