Evde vakit geçirdiğimiz ve mutfağa daha fazla zaman ayırdığımız şu günlerde kendi künefenizi yapmaya ne dersiniz? Doğal ürün yelpazesiyle dikkat çeken Kaya Çiftliği, Türk gastronomisinin vazgeçilmez lezzeti künefe için özel bir peynir üretti.
Duru Pratik ailesi yepyeni bir ürünle lezzet dünyasına hız kazandırmaya devam ediyor. Duru Pratik Haşlanmış Barbunya, salatadan mezeye, pilavdan çorbaya pek çok tarife ilham verecek.
Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, tarım sektörünün stratejik önemini ve grubun tarım vizyonunu Dünya Gazetesi'ne yazdı. Özilhan, “Dünyaya yetecek kadar gıdanın sağlanabilmesi için tarım alanında atmamız gereken çok önemli adımlar var” dedi.
Nestlé Professional ve Nestlé Waters, pandemi sürecinin etkisini yoğun şekilde hisseden ev dışı tüketim sektörüne destek olmak amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. Nestlé Professional ve Nestlé Waters’ın hem Türkiye hem de dünyanın dört bir yanındaki HORECA işletmelerine bağışlamak üzere 500 milyon CHF’lik bir fon oluşturduğu #siziniçinaçığız hareketi, bu sektördeki işletmelerin, karantina süreci sonrası en iyi şekilde işlerine geri dönebilmelerine yardım etmeyi hedefliyor.
Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, 26 Haziran Dünya Soğutma Günü'nde, soğutmanın günlük yaşam ve endüstride vazgeçilemez yerine, sağlık, çevre ve iklim değişimine etkilerine dikkat çekerek, dünyanın sürekli ısınan kocaman bir akvaryum olduğunu vurguladı
Türkiye’de 500 milyon dolarlık hacme sahip bal ve arı ürünleri pazarının 200 milyon dolarını ambalajlı bal pazarı oluşturuyor. Son 8 senede ihracatını 5 kat artıran bal ihracatçıları, “Ambalaj ürüne katma değer sağlar, güvenilir gıda ambalajlı gıdadır” diyerek 100 milyon dolarlık hedeflerine ambalajlı bal ihracatı yaparak ulaşmak istiyor.
COVID-19 pandemisi nedeniyle restoran hizmetlerine ara vermiş olan TAB Gıda, yeni normalle birlikte hayata geçirilen önlem ve uygulamalarla, sevilen markalarını yeniden misafirleriyle buluşturuyor.
Yeni normal sürecine uyum sağlamaya çalıştığımız bu dönemde yaşadığımız stres, kaygı ve endişe bağışıklık sistemimizin zayıflamasına neden olabiliyor. Erciyes Üniversitesi T. Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, bu dönemde bağışıklık sistemini güçlendirmek için propolis kullanımını öneriyor.
Balığın en güzel halini fotoğraflarıyla ölümsüzleştirenlere online ödül töreni düzenlendi.