Karma Grup, kriz yönetimine yönelik sektörün kalite ve üretim yöneticileri ile atölye çalışmasını 24 Ocak Cuma günü Zuhal Başaran’ın moderatörlüğünde gerçekleştirdi.
Mustafa Kemal Üniversitesi'nde yapılan araştırmayla içerisinde yüksek sayıda bakteri bulunan, en az 24 saat mayalanmış yoğurt ve yoğurt suyu tüketiminin, grip başta olmak üzere benzeri solunum yolu enfeksiyonlarından koruduğu belirlendi.
Kanatlı eti sektörünün 2025 yılı üretim hedefinin 3,47 milyon ton, kişi başı tüketim hedefinin ise 32,9 kg olduğunu açıklayan Koca, BESD - BİR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca, “Amacımız Türkiye’deki et açığını beyaz et ile kapamak” diyor.
Ambalaj tedarikinde Avrupa ve Avrasya’nın merkezi olan Türkiye, sektörün dünya genelindeki en önemli isimlerini ve tüm paydaşlarını İstanbul'da ASD tarafından düzenlenen Uluslararası Ambalaj Sanayi Kongresi'nde buluşturdu.
12 milyon Money üyesi müşterisinin yılbaşı dönemindeki harcamalarını analiz eden Migros, ek olarak gerçekleştirdiği anket ile tüketicilerin yılbaşı alışverişlerini tespit etti. Araştırma sonuçlarına göre ankete yanıt verenlerin yüzde 92’si bu geceyi kendi veya yakınlarının evinde geçirmeyi tercih ettiğini söylüyor.
Sadık Çelik
Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı
Keyveni Kurumsal Hazır Yemek
Sütaş, La Lorraine, Uludağ İçecek Sürdürülebilir Gıda Platformu’nun yeni üyeleri oldu.
Prof. Dr. Mükerrem KAYA
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Sensör bazlı ayıklamada dünyanın önde gelen üreticilerinden Tomra, lazer ve spektral kamera teknolojilerini entegre ettiği Tomra 3C optik ayıklama makinesi ile gıda güvenliği sağlıyor.
Bakliyat, hem toprak hem de insan için besin değeri yüksek önemli bir ürün. Sağlıklı beslenmeye olan katkısıyla sofralar için vazgeçilmez olan bakliyat vücudun ihtiyacı olan proteinin karşılanmasına yardımcı oluyor. Sektör temsilcileri, üretimi son 30 yıldır hızla azalan bu stratejik ürünün yeniden değer kazanması için seferberlik çağrısı yapıyor.