Dünyaca ünlü Türk Şef Ebru Baybara Demir, İspanya merkezli Basque Clunary Center’ın düzenlediği “Gastronomi ile toplumun dönüşümü” etkinliğinde gıdanın sürdürülebilirliği konusundaki projelerini anlattı.
Karantina nedeniyle market zincirleri ve online alışveriş siteleri satışlarını katladı. Avrupa paket servisi tercih ederken, Türkler mutfaktan çıkmadı.
7 kategori, 13 alt marka, 55 farklı ürün ve 112 farklı ambalaj ile iç ve dış pazarlarda faaliyet gösterdiklerini belirten Uludağ İçecek AR-GE Müdürü Tuğba Şimşek, “Son dönemde Zencefilli Efsane Gazoz, Meyvelim Greyfurt, Greyfurtlu Frutti Extra ve sıfır şeker, sıfır kalorili Tonik ürünlerimizi ekledik. Yatırımları ve kapsamlı AR-GE çalışmalarımızı Uludağ’ı Türkiye’nin içecekte sağlık markası haline getirmek için gerçekleştiriyoruz” diyor.
Ceyda Çelik
Aromsa Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü
Necdet Buzbaş
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye’nin öncü gıda perakendecilerinden Migros, son dönemde artan taleplere daha hızlı ve kesintisiz cevap verebilmek için yeni bir çalışma modelini devreye aldı. Alışveriş merkezlerinde yer alan büyük ölçekli belirli mağazalarını, sadece Migros Sanal Market hizmeti veren gölge mağazalara (dark store) dönüştüren Migros, Türkiye’de gıda perakende sektöründe bir ilke daha imza attı. Fiziksel ve online satışı birlikte gerçekleştiren mağazalara kıyasla, gölge mağazalar Migros Sanal Market hizmet kapasitesini 5 kat artırıyor.
Ticaret Bakan Pekcan, "Dijital Tarım Pazarı, alıcı ve satıcıyı online bir araya getirerek, tarımsal üretim ve ticarete önemli bir ivme kazandıracaktır" dedi.
Fırıncılık sektöründe “Tek zaman, tek ısı yüksek teknolojisiyle” bir ilke imza atarak yeni teknolojileri unlu mamuller üretimiyle bulusturan marka BAY BREAD’ın bugünlere gelen yolculuğunu ve hedeflerini markanın kurucusu, aynı zamanda Toya Makina’nın 4. kuşak temsilcisi ve halen de Yönetim Kurulu Başkanı olan Serdar Yalçınkaya’dan dinledik. Dinlerken de bu konudaki uzmanlığın aslında 1900 yıllara dayandığını öğrendik.
TOMRA Food, sınırlı temasın ön görüldüğü bu günlerde müşterilerine interaktif gıda ayıklama testleri yaptığı Sanal Demonstrasyon Merkezleri ile hem çalışanlarının ve hem de müşterilerin sağlığını korurken iş sürekliliğini sağlamak için de yeni adımlar atıyor.
Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı, yeni tip corona virüsün dünya genelinde açlık çeken nüfusu ikiye katlayacağı uyarısında bulundu. Şu anda 135 milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğu belirtilen raporda bu rakamın 265 milyona çıkabileceği vurgulandı. Kıtlığın çatışma, ekonomik kriz ve küresel ısınma tehdidi altında olan 10 ülkeyi daha sert vuracağı belirtildi.