Gıda Laboratuvarları ve Gıda Denetçileri Derneği’nin (GLADER) kuruluş süreci, faaliyetleri ve hedefleriyle ilgili konuştuğumuz derneğin Başkanı Vet. Dr. Can Demir, “Gıda üreticisi ve tüketici memnuniyetini sağlamak en önemli farklılığımız. Bu konu çok önemli çünkü üreticiyi memnun etmeden tüketiciyi memnun etmenin gerçek olmayacağını söylüyoruz” diyor.
Ak Gıda, Avrupa’nın lider peynir markalarından Président’i Türkiye’de üretmeye başladı. Bu proje için özel bir üretim hattı kurulduğunu belirten Ak Gıda CEO’su Ali Sözen, “Yerli üretim Président peynirleri, Ekim ayıyla birlikte raflardaki yerini aldı. Avrupa tarzı peynir çeşitleriyle, yeni tüketim alışkanlıklarının keşfedilmesine öncülük etmeyi planlıyoruz” dedi.

Gıda laboratuvarlarının patojen analizleriyle çok ciddi gıda güvenliği tehlikelerini üreticilere haber vererek üretim sırasında yaşanabilecek kayıpların önüne geçmelerine yardım etiğini belirten Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği (TURKLAB) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Karaboğa, “Bizler aslında analiz bedeli olarak ödenen bütçenin çok üzerinde katma değer yaratan kuruluşlarız.Bundan dolayı birçok sanayici laboratuvarları gider değil bir yatırım kalemi olarak değerlendiriyor” diyor.
Dünyanın önemli gıda bileşenleri dağıtıcılarından Barentz’in en önemli hedefinin dünya üzerindeki bütün müşterilerine daha iyi gıda bileşeni çözümleri sunabilmek olduğunu belirten şirketin Türkiye Ülke Müdürü Emrah Özyağcılar, “Bu yüzden ürün portföyümüz dünyaca ünlü üreticilerin en üst kalite gıda bileşenlerinden oluşuyor” diyor.

Fındık sektörünün önemli oyuncularından Durak Fındık, yatırımlarına kesintisiz devam ediyor. Firma, üretim ve ihracat kapasitesini artırma hedefi doğrultusunda Tomra ayıklama makineleri ile de tesislerini güçlendiriyor.
Dilek Altay
Aromsa Teknik Satış Müdürü
Günümüzde 7,5 milyara ulaşan dünya nüfusunun gıda güvenliğini sağlamada yiyeceklerin bozulmasını önleyerek raf ömrünü uzatan, lezzet katan gıda bileşenleri stratejik önem taşırken, sektörün ekonomik büyüklüğünün global düzeyde 40 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor.
Küresel süt ve süt ürünleri sektörünün en büyük kuruluşu olan Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun (IDF) her yıl farklı bir ülkede düzenlediği Dünya Süt Zirvesi dört gün süreyle İstanbul’da yapıldı.
Kahvaltı Sohbetleri’nde konuşan Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Hekim, tüketilen gıdaların ve bağırsakta bulunan bakterilerin çalışmasının insan sağlığını, psikolojisini ve fizyolojisini önemli ölçüde etkilediğini belirtiyor.
Radwag nem tayin cihazları yalnızca laboratuvarda değil, gıda, tarım, kimya, plastik gibi çeşitli endüstrilerde kullanılabiliyor.