Prof. Dr. Günnur Tunçel ve Prof. Dr. Deniz Göktan
www.guvenligida.com.tr
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri İpek İşbitiren ile sektörün içinde bulunduğu durumu, koronavirüsün etkilerini, sektörün hedeflerini ve 10 Eylül 2020 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirecekleri Juiceful İstanbul Summit hakkında konuştuk.
Meşrubatçılar Derneği’nde (MEDER) yeni yönetim belli oldu. Düzenlenen Olağan Genel Kurulu sonucunda MEDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Burcu Coşkun seçildi.

İspanyol La Vanguardia gazetesi, bağışıklık sisteminin çalışmasını destekleyen ürünlerin listesini çıkardı.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu'ndan (TGDF) yapılan açıklamada, tüketicilere, pazar yerleri gibi alanlarda satışa sunulan açık gıdalardan uzak durmaları, mevzuatla belirlenmiş hijyenik koşullarda üretilen sağlıklı, ambalajlı gıdaları tüketmeleri tavsiyesinde bulunuldu.
TÜSİAD Sürdürülebilir Büyüme Bağlamında Tarım ve Gıda Sektörünün Analizi” başlıklı rapor 5 Mart Perşembe günü İstanbul’da tanıtıldı.

Yıldız Holding'in verimlilik temelli en iyi iş uygulamalarını seçtiği "Senenin Yıldızları 2019"da ödüller 12. kez sahiplerini buldu. Senenin Yıldızları 2019’a Yıldız Holding’e ait şirketlerden 9 farklı kategoride 174 proje gönderildi. Hayata geçirilen inovatif ve verimlilik artıran projelerle Holding genelinde 1.4 milyar TL’lik maliyet avantajı ve büyümeye katkı sağlandı.
Türkiye’nin dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketlerinden Kerevitaş, 2019 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıkladı. Buna göre, şirketin 2019 yılı konsolide cirosu, %3 oranında artışla 2,5 milyar TL olarak gerçekleşti. FAVÖK ise 379,3 milyon TL oldu.

Ülker Bisküvi’nin CEO’su Mete Buyurgan oldu. 2013 yılında Yıldız Holding’de Gıda Grubu Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Buyurgan, 2018 yılından bu yana Yıldız Holding’in atıştırmalık şirketi pladis’in Türkiye, Orta Asya, Romanya ve Balkanlar Bölgesi Başkanı olarak görevine devam ediyor.
Özden Güngör
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı