Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Sürdürülebilir Gıda Platformu yeni üyelerle büyüyor



Sütaş, La Lorraine, Uludağ İçecek Sürdürülebilir Gıda Platformu’nun yeni üyeleri oldu.
 

10 soruda et ürünlerinde taklit ve tağşiş



Prof. Dr. Mükerrem KAYA
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

TOMRA 3C kanal tipi ayıklama makinelerinde yeni dönem başlatıyor


Yayın: 17-12-2019
Kategori: Gıda Makineleri

Sensör bazlı ayıklamada dünyanın önde gelen üreticilerinden Tomra, lazer ve spektral kamera teknolojilerini entegre ettiği Tomra 3C optik ayıklama makinesi ile gıda güvenliği sağlıyor. 
 

Gelecek bakliyat ürünlerinde



Bakliyat, hem toprak hem de insan için besin değeri yüksek önemli bir ürün. Sağlıklı beslenmeye olan katkısıyla sofralar için vazgeçilmez olan bakliyat vücudun ihtiyacı olan proteinin karşılanmasına yardımcı oluyor. Sektör temsilcileri, üretimi son 30 yıldır hızla azalan bu stratejik ürünün yeniden değer kazanması için seferberlik çağrısı yapıyor. 
 

Bakan Pakdemirli: Türkiye at eti ithal etmiyor


Yayın: 17-12-2019
Kategori: Bitkisel Yağlar

 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Türkiye at eti ithal etmiyor. Uluslararası ticari, emtia ayrı tanımlanmadığından kaynaklı sizin yanlış anlamanızdır. Sudan’dan et ithal iznimiz yok” dedi.
 

Gıda ihracatçıları hava kargo tarifelerinde indirim istiyor



Türkiye’nin taze meyve sebze ihracatında Rusya ve Avrupa pazarlarına bağımlılığını azaltmak isteyen ihracatçılar, özellikle Uzakdoğu ülkelerine ihracatta hava kargo nakliye fiyatlarında indirim istiyor.
 

Prof. Dr. Erdal Cevher: İlaç ve gıda bir ülkenin stratejik sektörleri



İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Cevher; ilaç sektörünün gıda ve savunma sanayi gibi stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin inovatif çalışmalarla ilaç üretimine ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.
 

Kırmızı et tüketiminde 25 kilo hedefi


Yayın: 16-12-2019
Kategori: Kırmızı Et

Uzmanlara göre yetişkin bir bireyin günde 70 gram kırmızı et tüketmesi gerektiğini belirten SETBİR Başkanı Tarık Tezel, “Bu hesapla 80 milyonluk nüfusumuza göre yılda ortalama kişi başı 25 kilo kırmızı et tüketmemiz gerekmektedir. Ancak şu anda tüketimimiz 14-15 kg seviyelerinde. Bu rakam gelişmiş ülkelerle kıyaslanamayacak derecede düşük” diyor. 
 

Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi 20 Aralık’ta İzmir’de yapılacak



 
Karma Grup, 20 Aralık 2019 tarihinde İzmir’de gerçekleştireceği Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi ile gıda sektöründeki profesyonellere değişen mevzuatlar hakkında kapsamlı bilgi sunmayı amaçlıyor.

Baharatçılar tek çatı altında toplandı 


Yayın: 20-11-2019
Kategori: Gıda

Türkiye’nin baharat üreticileri tek çatı altında birleşti. Tüketici güvenliğine öncelik veren üreticiler, Ambalajlı Baharat Üreticileri Derneği adlı yeni bir oluşumda bir araya geldi. Derneğin amacı güvenilir ürün seçenekleri konusunda tüketici farkındalığını artırmak yanında, sürdürülebilir üretim uygulamalarını destekleyerek Türkiye’yi küresel tedarikçi konumuna getirmek olarak açıklandı.