Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Kerevitaş ve Şok Marketler BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde


Yayın: 15-11-2019
Kategori: Gıda

Sürdürülebilirlikte örnek adımlar atmaya devam eden Yıldız Holding’in iki şirketi Kerevitaş ve Şok, Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin kurumsal sürdürülebilirlik performanslarının ölçüldüğü BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girdi.
 

Endüstriyel tartım çözümlerinizin iş ortağı Baykon’dan yeni tartım terminali BX65


Yayın: 11-11-2019
Kategori: Gıda

Endüstriyel tartım ve kontrol sistemleri sektörünün önde gelen firmalrından Baykon tarafından üretilen Baykon BX65 Tartım Terminali, sahip olduğu üstün özellikleriyle endüstriyel ortamlarda tartım işlemlerini kolaylaştırıyor.
 

Alerjen Yönetimi Eğitimi 23 Kasım'da yapılacak



Bir gün olarak erçekleştirilecek Alerjen Yönetimi Eğitimi’ne; gıda firmalarının üretim bölüm yöneticileri, kalite yöneticileri ve çalışanları, mühendisler katılabiliyor.
 

ANT TEKNİK 20. kuruluş yıldönümünü çalışanlarıyla kutladı



Ant Teknik, 20. kuruluş yıldönümünü 110 çalışanıyla Kıbrıs’ta kutladı. 
 

Can Demir: GLADER’in hedefi gıdada üretici ve tüketici memnuniyetini sağlamak



Gıda Laboratuvarları ve Gıda Denetçileri Derneği’nin (GLADER) kuruluş süreci, faaliyetleri ve hedefleriyle ilgili konuştuğumuz derneğin Başkanı Vet. Dr. Can Demir, “Gıda üreticisi ve tüketici memnuniyetini sağlamak en önemli farklılığımız. Bu konu çok önemli çünkü üreticiyi memnun etmeden tüketiciyi memnun etmenin gerçek olmayacağını söylüyoruz” diyor. 
 

Avrupa’nın peynir ustası Président Türkiye pazarında


Yayın: 28-10-2019

Ak Gıda, Avrupa’nın lider peynir markalarından Président’i Türkiye’de üretmeye başladı. Bu proje için özel bir üretim hattı kurulduğunu belirten Ak Gıda CEO’su Ali Sözen, “Yerli üretim Président peynirleri, Ekim ayıyla birlikte raflardaki yerini aldı. Avrupa tarzı peynir çeşitleriyle, yeni tüketim alışkanlıklarının keşfedilmesine öncülük etmeyi planlıyoruz” dedi.

Gıda sanayicileri laboratuvarları yatırım kalemi olarak görüyor



Gıda laboratuvarlarının patojen analizleriyle çok ciddi gıda güvenliği tehlikelerini üreticilere haber vererek üretim sırasında yaşanabilecek kayıpların önüne geçmelerine yardım etiğini belirten Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği (TURKLAB) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Karaboğa, “Bizler aslında analiz bedeli olarak ödenen bütçenin çok üzerinde katma değer yaratan kuruluşlarız.Bundan dolayı birçok sanayici laboratuvarları gider değil bir yatırım kalemi olarak değerlendiriyor” diyor. 

Barentz’in temel hedefi müşterilerine kaliteli gıda bileşeni çözümleri sunmak



Dünyanın önemli gıda bileşenleri dağıtıcılarından Barentz’in en önemli hedefinin dünya üzerindeki bütün müşterilerine daha iyi gıda bileşeni çözümleri sunabilmek olduğunu belirten şirketin Türkiye Ülke Müdürü Emrah Özyağcılar, “Bu yüzden ürün portföyümüz dünyaca ünlü üreticilerin en üst kalite gıda bileşenlerinden oluşuyor” diyor. 
 

Durak Fındık, Tomra ayıklama çözümleriyle üretim kapasitesini artırıyor



Fındık sektörünün önemli oyuncularından Durak Fındık, yatırımlarına kesintisiz devam ediyor. Firma, üretim ve ihracat kapasitesini artırma hedefi doğrultusunda Tomra ayıklama makineleri ile de tesislerini güçlendiriyor. 

Bölgesel tatlar yaratmada aromaların önemi


Yayın: 15-10-2019

Dilek Altay
Aromsa Teknik Satış Müdürü