Mondelēz International’ın ihracat üssü Türkiye, bu yılın ilk ihracatını dünyanın önde gelen pazarı Amerika’ya yaptı. Mondelēz International Türkiye, Gebze fabrikasında üretilen Sour Patch Kids ve Swedish Fish markaları ile Amerika’ya 200 ton ürün ihraç etti.

İki gün sürecek eğitimde 5996 sayılı Kanun çatısı altındaki yönetmelik, tebliğ, prosedür ve talimatlarla ilgili tüm yasal düzenlemeler, uluslar arası mevzuat yaklaşımı ile birlikte katılımcılarla paylaşılacak.
Yaklaşık 30 yıldır üretimi gerileyen bakliyata önem verilmesi ve yıllık üretimin 2 milyon tonlara çıkarılması gerektiğini belirten PAKDER Başkanı İsmet Aral, Türkiye’nin milli tarım politikası olan Havza Modeli’nin en kısa süre içinde hayata geçirilmesinin önem teşkil ettiğini belirtiyor.
Küresel yağlı tohum üretiminin gelecek 10 yılda “geçen 10 yıla göre” daha yavaş artacağı, artış oranının (her yıl için) yaklaşık %1,5 dolayında kalacağı tahmin ediliyor.
Türkiye’de faaliyet gösteren kamu ve özel gıda laboratuvarlarının gıda güvenliğinin sağlanması noktasında çok önemli fonksiyonları bulunuyor. Haberimizde ülkemizde gıda laboratuvarlarının günümüzdeki durumlarını, yaşadıkları sorunları ve gıda sektörünün onlardan beklentilerini mercek altına aldık.
Aroma sektörünün talep ve ihtiyaçlarına hizmet vermek üzere kurulmuş olan Naturarom Aroma ve Gıda Sanai A.Ş., 2017 yılından itibaren sektörün önde gelen firmalarından Fransız Robertet’in Türkiye distribütörlüğünü yapıyor. Robertet’in global tecrübesi sayesinde dünyadaki yeni sektörel gelişmeleri müşterileriyle zamanında paylaşarak ürünlerine değer katmalarına yardımcı olduklarını belirten Naturarom Firma Ortağı Önder Bilgiç ile gıda üreticilerine sundukları ürünleri ve geleceğe dönük hedeflerini konuştuk.

Anadolu Grubu Mali İşler Başkanı Can Çaka, Anadolu Efes CEO’su ve Bira Grubu Başkanı olarak atandı.
Dünya genelinde tuz kullanımını azaltan veya hiç tuz kullanmayan tüketicilerin baharata yöneldiğini belirten Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu ile Türkiye’de baharat sektörünün bugünkü durumunu ve baharatların sağlık – beslenme açısından önemini konuştuk.
SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, Türkiye nüfusunun kırmızı et kaynaklı hayvansal protein ihtiyacını karşılayabilmek için hayvan sayısınının artırılması gerektiğini, bunun için de hayvancılığa yatırım yapmanın şart olduğunu belirtiyor.
Kahvaltı Sohbetleri’nin Kasım ayı toplantısında konuşan Piri Reis Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Ekonomist Prof. Dr. Taner Berksoy, bu yılın dördüncü çeyreğinde büyümenin yüzde 2’ler seviyesine indiğini söyledi.