Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Kirazda ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi



Türkiye, üretiminde dünya lideri olduğu kirazda, ilk hasattan sonra geçen 2 haftalık süreçte kiraz rekoltesi ve kalitesindeki pozitif ilerlemenin etkiyle ihracat hedefini 250 milyon dolardan 300 milyon dolara yükseltti.

Türkiye’de hala teşhis alamayan 1 milyon çölyak hastası var



Çölyak Vakfı tarafından Dr. Schär Türkiye’nin desteği ile Ankara’da gerçekleştirilen Glutensiz Gala Yemeği, çölyaklılar ile ilgili farkındalığı artırmak ve çözüm üretmek için çalışan tüm paydaşları bir araya getirdi. Vakfın birinci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Türkiye’de 150 binden fazla çölyak hastası ve hala teşhis alamayan 1 milyon civarında kişi bulduğuna dikkat çekilerek bu alanda farkındalığı artırmanın önemi paylaşıldı.

Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi



Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı ise yüzde 20'ye çıkarıldı.

Bizim Yağ ve SuperFresh’ten herkes için erişilebilir mutfak deneyimi



Türkiye’nin taze dondurulmuş gıda ve yağ pazarının önemli kuruluşlarından Kerevitaş çatısı altında faaliyet gösteren Bizim Yağ ve SuperFresh herkes için erişilebilir markalar olma hedefiyle yeni bir iş birliğine adım attı. Bizim Yağ’ın en sevilen tarifleri ve SuperFresh’in ürün içerikleriyle pişirme yöntemleri BlindLook uygulaması üzerinden görme engellilerin erişimine sunuldu. 

Ak Gıda-İçim Süt, yeni ürünleriyle IBAKTECH Fuarı’nda



İçim, Président ve Masterini markalı ürünleriyle Ak Gıda-İçim Süt; IBAKTECH Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı’na katılıyor. 24-27 Nisan tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuar, yarattığı iş hacmi ile büyüyen Türkiye pazarında ve tüm Avrasya bölgesinde sektörünün en önemli etkinliği konumunda.

Yaşabey Kalebaşı: "Arıtma cihazları 5 kat daha fazla su israf ediyor"



Türkiye’de ambalajlı su tüketiminin önündeki en büyük engellerin başında, hanelerde kullanımı yaygınlaşan arıtma sistemleri olduğuna dikkat çeken Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı, yaptırdıkları bir araştırmaya göre sadece İstanbul’da evlerin %40’ında filtre sisteminin kullanıldığını belirterek, “Bugün arıtma cihazları 1 litre suyu arıtmak için yaklaşık 5 litrelik atık su oluşturuyor. Filtrelerin değişim süresine göre bu rakam çok daha da artabiliyor. Filtre sistemi sudaki bütün değerleri yok ediyor. Yani vücut boş bir suyu tüketmiş oluyor” diyor.
 
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu haber, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mart - Nisan 2024 sayısında yayınlanmıştır.

Türkiye meyve suyunda bölgesel güç olmayı hedefliyor



Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri İpek İşbitiren, 2023 yılında yaptığı 500 milyon dolara yakın ihracatla Türkiye ekonomisine katkı sağlayan meyve suyu sanayinin öncelikli hedefinin bölgesel bir güç haline gelmek olduğunu belirtiyor. İşbitiren ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide; meyve suyu sektöründe yaşanan son gelişmeleri, gündemdeki konuları ve dernek olarak yaptıkları çalışmaları konuştuk. 
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mart - Nisan 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Kahve Dünyası, 23 Nisan’ı Hatay’da çocuklarla birlikte kutladı



Kahve Dünyası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Sosyal Oyun Sokakta ve Sokak Sanatları Derneği iş birliğiyle Hatay’daki konteyner kentlerde çocuklarla birlikteydi. Palyaço ve sirk gösteriyle 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşayan çocuklara neşeli dondurmalar da ikram edildi.

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etti



Küflenmiş bir ürünü paylaşan müşterisini sosyal medya üzerinden tehdit eden Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, istifa ettiğini açıkladı.

IBAKTECH 14. kez kapılarını açıyor



Alanında dünyanın ve Avrasya bölgesinin önde gelen fuarlarından biri olarak kabul edilen  uluslararası IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamül endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getirecek. Gıda Teknolojisi Dergisi, önceki senelerde olduğu gibi bu önemli fuara stant alanıyla katılım sağlayacak.