Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Meyve suyu ihracatı 250 milyon doları aştı



Türkiye meyve suyu endüstrisinin, 2017 yılında yaklaşık 216 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatı, 2018 yılının ilk 11 ayında ilk belirlemelere göre çeyrek milyar doları aşarak 254,5 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.
 

Gıda sektöründe tüketici trendleri Kalite Atölyesi'nde masaya yatırıldı



Karma Grup tarafından 25 Ocak Cuma günü organize edilen Tüketici Trendleri Kalite Atölyesi’ne gıda sektörünün kalite yöneticileri katıldı. 
 

TÜGİS 58. kuruluş yıl dönümünü kutluyor


Yayın: 23-01-2019
Kategori: Gıda

Güçlenen gıda sanayinin sesi olmaya devam eden TÜGİS 58 yaşına adım attı. Konu ile ilgili olarak TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş, “Güçlenen Gıda Sanayi” başlığıyla bir açıklama yaptı

Yıldız Holding ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı



Raporda, Yıldız Holding bünyesindeki sekiz şirketin üretimden tedarik zincirine kadar tüm süreçlerde izlediği sürdürülebilirlik yöntemleri ve gelecek yıllardaki hedeflerine yer verildi.
 

Checkweigher teknolojisiyle üretim ve paketlemede sıfır hata dönemi



Üçge Elektronik A.Ş. gıda ve gıda dışı üretim endüstrisinin temel ihtiyaçlarından olan bir ekipmanı daha bünyesine katarak sektöre çözümler sunmaya devam ediyor. Firmanın üreticilere sunduğu hareketli tartım temeliyle çalışan Checkweigher teknolojisi. eksik üretim ve sevkiyattan kaynaklı müşteri memnuniyetsizliklerini ortadan kaldırıyor.
 

Mondelēz International Türkiye’den Amerika’ya yılın ilk ihracatı



Mondelēz International’ın ihracat üssü Türkiye, bu yılın ilk ihracatını dünyanın önde gelen pazarı Amerika’ya yaptı. Mondelēz International Türkiye, Gebze fabrikasında üretilen Sour Patch Kids ve Swedish Fish markaları ile Amerika’ya 200 ton ürün ihraç etti.
 

Ulusal ve Uluslararası Gıda Mevzuatı Eğitimi 9-10 Ocak’ta yapılıyor



İki gün sürecek eğitimde 5996 sayılı Kanun çatısı altındaki yönetmelik, tebliğ, prosedür ve talimatlarla ilgili tüm yasal düzenlemeler, uluslar arası mevzuat yaklaşımı ile birlikte katılımcılarla paylaşılacak.

PAKDER Başkanı İsmet Aral: Bakliyat üretimi 2 milyon tona çıkarılmalı


Yayın: 24-12-2018

Yaklaşık 30 yıldır üretimi gerileyen bakliyata önem verilmesi ve yıllık üretimin 2 milyon tonlara çıkarılması gerektiğini belirten PAKDER Başkanı İsmet Aral, Türkiye’nin milli tarım politikası olan Havza Modeli’nin en kısa süre içinde hayata geçirilmesinin önem teşkil ettiğini belirtiyor.
 

Yağlı tohumlar ve bitkisel yağların bugünü ve geleceği


Yayın: 24-12-2018

Küresel yağlı tohum üretiminin gelecek 10 yılda “geçen 10 yıla göre” daha yavaş artacağı, artış oranının (her yıl için) yaklaşık %1,5 dolayında kalacağı tahmin ediliyor. 
 

Gıda güvenliğinin olmazsa olmazı LABORATUVARLAR



Türkiye’de faaliyet gösteren kamu ve özel gıda laboratuvarlarının gıda güvenliğinin sağlanması noktasında çok önemli fonksiyonları bulunuyor. Haberimizde ülkemizde gıda laboratuvarlarının günümüzdeki durumlarını, yaşadıkları sorunları ve gıda sektörünün onlardan beklentilerini mercek altına aldık.