Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Abant İzzet Baysal Üniversitesi YENİGIDAM Merkezi



İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (YENİDIDAM) anlatan bir makaleyi Gıda Teknolojisi Dergisi ile paylaştı. 
 

5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi Antalya’da yapılacak



Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESD-BİR) tarafından iki yılda bir düzenlenen 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak. Beyaz et sektöründe uluslararası katılımla gerçekleşen tek ve en büyük kongre olan organizasyona; dünyanın pek çok ülkesinden ve Türkiye’den çok sayıda önemli bilim insanı, uzman ve sektör paydaşları katılacak.
 

Gıdanın profesyonellerine HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi



2 gün sürecek eğitime gıda ve içecek üretim sektöründe gıda güvenliği yönetimi alanında halen görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan ilgili meslek sahipleri, HACCP konusunda temel bilgi almak, bilgilerini güncellemek ve uygulamalar yapmak isteyen gıda sektörü çalışanları ve yöneticileri, gıda üreticileri katılabilecek.
 

Ecolab, Ortadoğu ve Afrika’da Hülya İbrahim ile büyüyecek



Hülya İbrahim, Ecolab Kurumsal Ortadoğu ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Genel Müdürlüğü’ne atandı. 
 

2030’a kadar dünyada açlığa son vermenin yolu sürdürülebilir tarımdan geçiyor



Sürdürülebilir Gıda Konferansı’nda bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Önümüzdeki günlerde üreticiden tüketiciye, gıda kayıp ve israfların sonlandırılması amacıyla yeni bir çalışma başlatacağız" dedi.
 

Döhler yeni yatırımını tamamladı: Ekstraksiyonla doğal renk maddesi üretimi



Dört fabrikası ve Ar-Ge merkezi ile Türkiye’de faaliyetlerini yürüten Döhler Group, 2018 yılı içerisinde “ekstraksiyonla doğal renk maddesi üretimi” yatırımını tamamlayarak siyah havuç, kırmızı pancar ve aspir çiçeği gibi yerli hammaddelerden ürettiği yüksek katma değerli doğal renk maddelerini tüm dünya pazarlarına sunmaya başladı.

Ambalajın Ay Yıldızları ödüllendirildi



Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 8'ncisi düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması'nda ödüller  500'ün üzerinde davetlinin yer aldığı ödül töreninde sahiplerini buldu. Tasarımlarla katma değer yaratan ambalaj sektörü, 5 milyar dolarlık ihracata koşuyor.
 

Gürallar içecek sektörüne yönelik ürün sayısını iki katına çıkardı



Ambalaj tasarımına azami önem vererek, bu alanda ciddi yatırımlar yapan ve her zaman müşterilerine en iyi ürünleri sunmaya odaklanan Gürallar Cam Ambalaj (GCA), tasarımlarıyla ulusal ve uluslararası arenada sayısız başarıya imza atmaya devam ediyor. Sadece tasarımda değil; üretimde de en yüksek kaliteye odaklanan ve başarılı projeler üreten GCA, içecek sektöründe piyasaya sürülen ürün sayısının iki katına çıkardı. 
 

Yaşadığımız ekonomik krizlerin kaynağı kamu açıkları



İktisatçı Prof. Dr. Kenan Mortan, Türkiye’de çeşitli dönemlerde yaşanan ekonomik krizlerin kamu açıklarından kaynaklandığını belirtiyor.  

Dünya Makarna Şampiyonası için geri sayım başladı



Barilla’nın dünyanın dört bir yanından en yetenekli 18 şefi 7'nci kez ağırlayacağı Dünya Makarna Şampiyonası için geri sayım başladı. Yıldız şeflerin iki gün boyunca hünerlerini sergileyeceği şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek başarılı şef Sadık Ilgaz, Michelin yıldızlı jüri karşısına Balıkçı Spagetti tarifiyle çıkacak.