Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Koska doğal ve raf ömrü uzun ürünleri piyasaya sunacak



Gerçekleştirdikleri AR-GE çalışmalarıyla daha doğal ve uzun ömürlü ürünler üretmeyi hedeflediklerini açıklayan Koska Helvacısı Mahir Gıda Yönetim Kurulu Üyesi & AR-GE ve Üretim Yöneticisi Adil Dindar, “Şekere özdeş ürünler kullanarak üretilecek bir ürün yelpazesi hazırlığındayız. Ayrıca diyet kurabiye ve pasta çeşitlerine yönelik AR-GE çalışmalarımız devam ediyor” diye konuşuyor.
 

GEMAK, Cooker ile gıda sanayicilerinin hayatını kolaylaştıracak



Gemak Gıda Endüstri Makinaları ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necil Büyükpamukçu, bu yıl içinde pazara sundukları tek başına çalışan, enerji verimliği yüksek ve bakım giderleri minimum olan, tam otomasyon ile donatılmış Gemak Cooker ile gıda sanayicilerinin hayatını kolaylaştıracaklarını belirtiyor.
 

Ambalajın amiral gemisi gıda ve içecek sektörü



Dünyada ve Türkiye’de en fazla ambalaj tüketen sektör gıda ve içecek sektörü. Dünya Ambalaj Örgütü’nün (WPO) verilerine göre tüm ambalajların %60’ı gıda ve içecek ambalajı olarak kullanılıyor.  Özellikle de ekmek, bakliyat, yaş meyve-sebze, et, süt ve peynir gibi ürünlerin ambalajlanmasının öneminin artmasıyla önümüzdeki dönemde bu ürünlere yönelik ambalaj türlerinin ülkemizdeki pazar payını artırmaları bekleniyor. 
 

Hijyenik Tasarım Eğitimi 11 Ağustos’ta İstanbul’da yapılacak



Üretim bölüm yöneticileri, kalite yöneticileri ve çalışanları ile mühendislerin katılabileceği eğitim Karma Grup’un İstanbul Kozyatağı’nda bulunan merkez ofisinde gerçekleştirilecek. 
 

Çiğ süt litre fiyatına 27 kuruş zam geldi



Çiğ süt fiyatı 27 kuruş zamlandı. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada çiğ süt litre fiyatının 1.53 TL'den 1,80 TL'ye çıktığını söyledi.
 

Karma Grup’tan İstanbul’da HACCP Eğitimi



Karma Grup tarafından organize edilen HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi, 1-2 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. 
 

Dünyanın en eski ekmek tarifi Ürdün’de bulundu



Bilim insanlarına göre dünyanın en eski ekmek tarifi 14 bin yıllık. Yeni bulgular, Ürdün’de yapılan arkeolojik kazılardan elde edildi. Şimdiye kadar en eski ekmeğe dair bulguların Türkiye’ye ve 9 bin yıl öncesine dayandığına inanılıyordu. Ancak Ürdün’ün kuzeydoğusundaki Siyah Çöldeki arkeolojik kazılarda bulunan kalıntılar, ekmek tarifinin 5 bin yıl daha eski olduğunu gösterdi.
 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli oldu 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede Bekir Pakdemirli Tarım ve Orman Bakanı olarak açıklandı. 
 

Gıda sektörünün ihracat kapısı WorldFood İstanbul



World Gourmet Society’nin düzenlediği uluslararası “Best Plate Challenge” yarışmasının özel ortağı bu yıl WorldFood İstanbul oldu.
 

Ambalajın Ay Yıldızları’nda finale kalanlar belli oldu



Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nın kazananları belli oldu. Başvuru yapan 210 ambalajın, 11 farklı kategoride değerlendirildiği yarışmada 114 ambalaj ödüle layık görüldü.