Türkiye ekonomisinin 2017 performansı belli oldu. Türkiye ekonomisi geçen yıl yüzde 7,4 büyüdü.
Gıda Güvenliği Derneği tarafından 3 - 4 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul Grand Cevahir Hotel Kongre Merkezi’nde 6.'sı düzenlenecek olan Gıda Güvenliği Kongresi için tüm hazırlıklar tamamlanarak geriye sayım başladı.
Mondelēz International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, geçtiğimiz yıla göre yüzde 19’luk bir büyüme kaydettiklerini belirterek, 2017 yılında 720 Milyon TL.’lik ciro elde ettiklerini söyledi.

Karma Grup, 9-10 Nisan tarihlerinde Bursa’da HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi gerçekleştiriyor.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi gerektiğini kaydetti.
Her akşam yayınlanan birbirinden farklı diziler ve programlar haftanın gündemini belirlerken, akşam yemeği tercihlerimizi de etkiliyor.
2016 yılında Japonya’ya 350 milyon dolar ihracat yapan Türkiye, 2017 yılında bu rakamı 400 milyon dolara yükseltti. Türkiye’nin Japonya’ya yaptığı gıda ihracatı ise geride bıraktığımız yıl 154 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Ülker, 2017 yılını 4.8 milyar TL ciro ve 431 milyon TL net dönem kârı ile kapattı.
Gıda Savunması (Food Defense) Eğitimi'ne; üretim bölüm yöneticileri, kalite yöneticileri ve çalışanları, mühendisler, gıda sektöründe görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan gıda denetçileri katılabilecek.

Ulusal Süt Konseyi, Türkiye’de süt içme alışkanlığının artırılması ve özellikle çocukların süt tüketimine özendirilmesi amacı ile “Süt İçiyorum” kampanyasını başlattı. Pek çok ünlü ismin destek verdiği kampanyanın tanıtım toplantısında Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık, Türkiye’nin süt tüketiminde Avrupa ortalamasının oldukça gerisinde kaldığını ifade etti.