Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Muratbey’den Burgu peyniri hakkında açıklama



Muratbey Gıda, Burgu peyniri ile ilgili sosyal mecralarda bahsi geçen toplatma kararı hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada Uşak Valiliği Tarım İl Müdürlüğü analiz raporuna da yer verildi.

IMCD süt ürünlerinde dünya trendlerini Türkiye’ye taşıyor



Süt ve süt ürünlerinde dünya trendlerini geleneksel ürünlerin kalitelerini daha da yukarı taşıma amaçlı çalışmalar yaptıklarını belirten IMCD Türkiye Gıda Bölüm Müdürü Berna Belli, “Son dönemlerde şeker oranı düşürülmüş ancak lezzetinden ödün verilmeden ve sağlıklı ürün konseptine uygun devam eden formülasyonlarla ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diyor.
 

MADO’dan 2023 yılında 1000 şube hedefi



Geleneksel Maraş dondurmasının en önemli temsilcilerinden Mado, yurt içi ve yurt dışındaki mağaza sayısını 1000’e çıkarmayı planlıyor. 
 

Cam en sağlıklı ambalajların başında geliyor



Doğru dolum teknikleriyle üretilen ve cam şişelerde muhafaza edilen gıda ürünlerinin hem tüketiciye hem de üreticiye fayda sağladığına dikkat çeken Gürallar Cam Ambalaj (GCA) Genel Müdürü Abdullah Gayret, “İçecek ve gıda kategorilerine hitap eden cam şişe ve kavanoz ürünlerimizin mekanik dayanımını koruyarak ağırlığını hafifletmek öncelikli hedefimiz olacak” diyor.
 

Döhler meyvenin gücünü süt ile buluşturuyor



22 yıldır Türk gıda sanayine nitelikli ürünler sunan Döhler Gıda, özellikle süt, süt ürünleri ve dondurma üreticilerine sunduğu meyve aromalı reçetelerle inovatif, sağlıklı ve kaliteli ürünlerin üretilmesine katkıda bulunuyor.
 

4. Sanayi Devriminin yemek sektöründeki yeri ve önemi ne olacak?



Sadık Çelik
Keyveni Kurumsal Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı

Gıdanın profesyonellerine HACCP Eğitimi



Gerçekleştirdiği çeşitli eğitim seminerleri ve atölye çalışmalarıyla gıda sektörünün profesyonellerine katkıda buunmayı hedefleyen Karma Grup, 10-11 Temmuz tarihlerinde İzmir’de HACCP Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi düzenliyor. 
 

Ambalaj sektörünün büyümesi İSO 500'e yansıdı



Her yıl önemli yatırımlarla büyüyen ambalaj sektörü, başarısını İSO Birinci 500'e taşıdı. Listede ambalaj sektöründen 29 firma yer aldı. Sektörün çatı kuruluşu olan ASD' nin Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir, firmaların 17'sinin ASD üyesi olduğunu belirterek, yoğun rekabet yaşanan sektörde firmaların önemli başarılar elde ettiğini söyledi.
 

İspak yeni tesisiyle Avrupa’da zirveye oynayacak


Yayın: 20-06-2018

Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj yatırımını gerçekleştiren İspak Ambalaj, Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn edilen tesisiyle yılda 40 bin ton üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. AR-GE departmanı ile Ambalaj Tasarım Merkezi’nin de yer aldığı tesis, yüksek üretim hızı ile alanında Avrupa’nın en büyüklerinden biri olacak.
 

Gıda lojistiği gücünü dijital dönüşümden alacak



3.’sü gerçekleştirilen Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında düzenlenen Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Paneli’nde gıda lojistiği ile dijital süreçler arasındaki ilişkiler konuşuldu.