Erkan Deniz
Gıda Mühendisi
Gözlem Gıda Kontrol ve Araştırma Laboratuvarları

Şekerleme endüstrisi, çok sayıda etkin oyuncusuyla tüm dünyada son derece gelişmiş bir sektörel yapı oluşturuyor. Şekerleme ürünleri, makul fiyatlı lüks ürünler olarak algılandığı için ekonomik sıkıntı zamanlarında bile doğası gereği rağbet görmeye devam ediyor.
Helvadan lokuma, reçelden çikolataya, baklavadan pasta ve unlu mamullere kadar 300’ü aşkın ürünü tüketicileriyle buluşturan Koska Helvacısı – Mahir Gıda, bir yandan alternatif lezzetler geliştirirken, diğer taraftan mağaza sayısını artırıyor. Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi & AR-GE ve Üretim Yöneticisi Adil Dindar ile bugünkü çalışmalarını ve projelerini konuştuk.
Sonbahar ve Kış aylarında doğal vitamin deposu narenciye ürünlerinde 2016/17 sezonunda üreticinin yüzü gülecek. Ege Bölgesi, 2016/17 sezonu Narenciye rekoltesi 511 bin 711 ton olarak tahmin edildi.
Doruk Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, Türkiye’de “ilk” olan projelerini Sürdürülebilir Gıda Konferansı’nda anlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Dr. Neslihan Alper, gıda güvenliğinin sağlanmasında laboratuvarların vazgeçilmez öneme sahip olduğunu belirtiyor.
Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Türkiye'nin fındık üretiminde tek başına dünya birincisi olduğunu belirterek, İtalya Tarımcılar Derneği'nin Türk fındığında sağlığı tehlikeye sokacak maddeler olduğunu iddia etmesinin altında büyük bir oyun olduğunu söyledi.
Türkiye’nin önde gelen aroma verici üreticisi Aromsa, güçlü ve yüksek teknolojiye sahip AR-GE’si ve laboratuvarlar altyapısından aldığı destekle gıda sanayine yönelik inovatif çözümler geliştiriyor.
Üçgen Pigmentler ve Polimer Katkıları A.Ş. temsilciliğini yaptığı Alman MERCK KGaA’nın Candurin® sedef efekt pigmentleri, başta çikolata ve şekerleme olmak üzere birçok üründe renklendirme ve süsleme amacıyla kullanılıyor.
Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası-TÜGİS ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğinde düzenlenen ve Dünya Gıda Günü’nün de kutlandığı ‘Sürdürülebilir Gıda Konferansı’, gıda sektörünün sürdürülebilir üretim ve tüketim ekseninde dönüşümü tartıştığı bir platform oldu.