Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Messan’dan gıda üretimine dost çözümler



Messan Soğutma, üretimini yaptığı MQF Spiral soğutma ve şoklama sistemleriyle, yoğun gıda üretimi yapan firmaların daha az alanda daha yüksek kapasitelerde el değmeden üretim gerçekleştirmesine olanak sağlıyor.

Papağan ambalajlarında sağlıklı atıştırmalık vurgusu



Kuruyemiş pazarının yenilikçi markalarından Papağan, yenilediği ürün ambalajlarında kullanım kolaylığı sağlarken, sağlıklı atıştırmalık vurgusu yapıyor.   
 

Türkiye’de çalışanlar gelecekten umutlu


Yayın: 17-08-2016
Kategori: Gıda

Edenred bilinen adıyla Ticket'in İPSOS araştırma şirketiyle gerçekleştirdiği Memnuniyet ve Motivasyon araştırması, Türk çalışanların geleceğe duydukları güven konusunda geçtiğimiz yıla göre daha iyimser olduğunu ortaya koydu.
 

Mısırdan milli hasılaya 4,2 milyar lira katkı



Mısırın geçen yıl 6.5 milyon ton üretimle Türkiye’nin tahıl üretiminde üçüncü sırada yer aldığını açıklayan NÜD Başkanı Rint Akyüz, “TÜİK verilerine göre, mısırda toplam üretim değeri, diğer bir deyişle mısırın milli hasılaya katkısı 4 milyar 200 milyon TL” dedi.

 


Gıda sanayinin yaratıcı lezzet ortağı: Aromsa



Yöresel lezzetleri ve dünya mutfaklarını çok iyi bilen Aromsa, deneyimli kadrosu ve güçlü AR-GE altyapısıyla gıda sektörünün her alanı için değişik özelliklerde aroma vericiler geliştiriyor.
 

Oluklu mukavva kutular meyvelerin ömrünü 3 gün uzatıyor



İtalya’da yapılan bir araştırma, oluklu mukavva kutularda paketlenen meyvelerin raf ömrünün, tekrar kullanılabilir plastik kasalarda paketlenen meyvelere göre 3 gün daha uzadığını ortaya koydu.

Gıda zincirinin bütününde endüstriyel tartım var



Baykon Endüstriyel Tartım Sistemleri Satış Danışmanı Özgür Çayırlı, hammadde girişinden işlenme prosesine ve sevk prosesine kadar her noktada tartımın olduğuna dikkat çekiyor.
 

Duru Bulgur, Dual serisiyle bulgurda inovasyon yaptı



Duru Bulgur, yeni inovatif ürünü Dual serisiyle taş değirmenin lezzetini ve doğallığını sofralara taşıyor. Seçkin marketlerde tüketiciye sunulan Duru Dual ürünler; mantarlı, mercimekli, şehriyeli ve nohutlu bulgur pilavı çeşitlerinden oluşuyor.

Namet’in ambalajdaki önceliği hijyen ve kullanım kolaylığı


Yayın: 12-08-2016
Kategori: Kırmızı Et

Kırmızı et sektörünün önde gelen kuruluşlarından Namet, ürünlerinde kaliteli, hijyenik ve tüketicilere kullanım kolaylığı sağlayan ambalajları tercih ediyor.    

Halavet deriden sonra kemikten de jelatin üretecek


Yayın: 12-08-2016

2011 yılından bu yana deriden gıda jelatini üreten Halavet Gıda, Bursa’da yapımına başlayacağı fabrika yatırımıyla gelecek yıl sonunda kemik jelatini imal etmeyi hedefliyor. Firmanın Genel Müdürü Murat Göç ile bugünkü faaliyetlerini, jelatin üretiminin dünyada ve ülkemizde gelmiş olduğu aşamayı konuştuk.