Son üç yıldır ciroda %20 büyüdüklerini belirten Koska Yönetim Kurulu Üyesi Emin Dindar, “İç piyasada satış yaptığımız nokta sayımızı 2017 yılında daha da artırmayı hedefliyoruz. İhracatta da yeni pazarlara yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor” diyor.
İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması dünyayı olduğu kadar Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. Peki bu süreç nasıl yansıyacak, Türkiye Brexit’i fırsata çevirebilecek mi? Hazırladığımız haberde bunun yanıtlarını aramaya çalıştık.
Birçok göstergede Avrupa ülkelerinin gerisinde kalan Türkiye, peynir tüketiminde ise Avrupa’ya yaklaştı.
Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği (TURKLAB) Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Güneş, özel sektör gıda laboratuvarlarının Avrupa Birliği’nde olduğu gibi piyasa gözetimi ve denetimi (PGD) faaliyetlerinde aktif görev almaları gerektiğini belirtiyor.
Türk gıda sanayinin duayenlerinden Necdet Buzbaş ile Ülker yıllarını, Sabri Ülker ile olan ilişkilerini, gıda sektörünün bugünkü durumunu ve TÜGİS’teki çalışmalarını konuştuk.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İtalya’nın Türk fındığıyla ilgili iddialarına ilişkin, “Fındık bizim göz bebeğimiz, son derece önemli bir ürün. Fındık rahatlıkla tüketilebilir. Bunlar politik değerlendirmelerdir” dedi.
Nutella ve Kinder gibi ürünlerin üreticisi Ferrero SpA, İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu’nun (Coldiretti), ülkeye ithal edilen tarım ürünleri arasında 'En tehlikeli 10 gıda' listesinde Türk fındığını ilk sıraya alması üzerine bir açıklama yaptı.
"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında 9 ilden 12 projenin finale kaldığı programın 2016 birincisi Adana'dan "Lavanta Kokulu Kelebekler" projesi ile Yeliz Tok oldu.
Lesaffre’ın sektördeki öncü markası Özmaya, yeni logosu ve ambalajıyla fırıncılara sunuldu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gıdadaki enflasyon sorununun üretici boyutuyla çok da ele alınmaması gereken bir konu olduğunu, sorunu tarlada, serada, tarımsal üretimde değil, biraz da başka yerlerde aramak gerektiğini dile getirdi.