Yöresel lezzetleri ve dünya mutfaklarını çok iyi bilen Aromsa, deneyimli kadrosu ve güçlü AR-GE altyapısıyla gıda sektörünün her alanı için değişik özelliklerde aroma vericiler geliştiriyor.

İtalya’da yapılan bir araştırma, oluklu mukavva kutularda paketlenen meyvelerin raf ömrünün, tekrar kullanılabilir plastik kasalarda paketlenen meyvelere göre 3 gün daha uzadığını ortaya koydu.
Baykon Endüstriyel Tartım Sistemleri Satış Danışmanı Özgür Çayırlı, hammadde girişinden işlenme prosesine ve sevk prosesine kadar her noktada tartımın olduğuna dikkat çekiyor.

Duru Bulgur, yeni inovatif ürünü Dual serisiyle taş değirmenin lezzetini ve doğallığını sofralara taşıyor. Seçkin marketlerde tüketiciye sunulan Duru Dual ürünler; mantarlı, mercimekli, şehriyeli ve nohutlu bulgur pilavı çeşitlerinden oluşuyor.

Kırmızı et sektörünün önde gelen kuruluşlarından Namet, ürünlerinde kaliteli, hijyenik ve tüketicilere kullanım kolaylığı sağlayan ambalajları tercih ediyor.

2011 yılından bu yana deriden gıda jelatini üreten Halavet Gıda, Bursa’da yapımına başlayacağı fabrika yatırımıyla gelecek yıl sonunda kemik jelatini imal etmeyi hedefliyor. Firmanın Genel Müdürü Murat Göç ile bugünkü faaliyetlerini, jelatin üretiminin dünyada ve ülkemizde gelmiş olduğu aşamayı konuştuk.

Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS işbirliği ile gerçekleştirilen Sürdürülebilir Gıda Konferansı ikinci yılında gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirecek.
Atıştırmalık sektörünün lider şirketlerinden Mondelēz International, porsiyon kontrolü seçeneklerini ve tam tahıl içeriğini bütün portföyünde artırdı.

Gıda ve içecek sanayinde kullanılan ambalajlar, ürünleri koruma ve saklamanın yanı sıra albeni yaratmaları ve tüketicilerle doğru iletişimin kurulabilmesi açısından kritik öneme sahipler
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Prof. Dr. Necip Camuşcu, ambalajlı gıdalarda en sık rastlanan aykırılıkları metrolojik etiket bilgisinin yanlış gösterilmesi ve ürün miktarının eksik beyan edilmesi olarak sıralıyor.