Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Maysa Gıda’dan Tire’ye yeni şube



Maysa Gıda, süt üretimiyle sütün başkenti pozisyonunda olan İzmir’in Tire Organize Sanayi Bölgesi’ndeki şube açılışı ile yeni yatırımını gerçekleştirdi. 

İSO 500'de 91 gıda şirketi


Yayın: 16-06-2016
Kategori: Gıda

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu - 2015 Yılı Araştırması” sonuçları açıklandı. Listede 91 gıda ve içecek firması yer aldı.
 

Türkiye’nin çıkmazı sorunlarını çözebilme kabiliyetinin yetersizliği



Portre köşemizde tecrübeli bir siyasetçi ve düşünce insanı olan Tınz Titiz ile bir araya geldik. Kendisiyle ahlak, mutluluk, başarı, sorgulama ve sorun çözme gibi önemli kavramlar üzerine konuştuk. 

Ambalaj ihracatında yüzde 29 artış



2015 yılının ilk 3 ayında 362 bin 598 ton olan ambalaj ihracatı, 2016 yılının ilk 3 ayında 466 bin 359 ton olarak gerçekleşti.  

10 soruda gıda sanayinde büyüme


Yayın: 15-06-2016
Kategori: 10 Soruda

Bilgi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Y. Birol Saygı, 10 soruda Türk gıda sanayinin büyüme stratejisini ele aldı.   
 

Türkiye süt sektörü Çin kapısında



Rusya krizi ve AB’nin süt kotalarını kaldırması dolayısıyla Türkiye’nin sütb ürünleri ihracatı geçtiğimiz yıl %24 düşüşle 271 milyona geriledi. Ülkemiz ihracattaki bu sert düşüşü Çin pazarına ürün satarak telafi etmeyi hedefliyor.
 

Meyve suyunun gündemi: Tüketimdeki azalışlar ve bilgi kirliliği



7.’si gerçekleştirilen Juiceful İstanbul Zirvesi’nde; tüketicilerin meyve suyu algısı, tüketimin artırılması, meyve suyu ve sağlık ilişkisi gibi güncel konular uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.  

Rint Akyüz: Şeker konusundaki yanlış algılar değişmeli



Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği (NÜD) Başkanı Rint Akyüz, şekerlerin sağlık üzerine etkilerine ilişkin bilimsel temele dayanmayan bilgilerin kulaktan kulağa aktarılmasının sadece ülkemize özgü değil, dünya çapında bir durum olduğunu söyledi.
 

Gıdanın lojistik süreçleri Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde konuşuldu



Ekonomi ve Lojistik Zirvesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üst düzey yöneticileri, lojistik ve reel sektörden 400’ü aşkın katılımcı ile 12 Mayıs 2016’da Hilton İstanbul Bomonti Otel’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında yapılan Gıda ve Soğuk Zincir Paneli’nde ilgi çekici sunumlar paylaşıldı.
 

Bakliyatın tüketim şekli değişecek



Dünya Bakliyat Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Arslan, önümüzdeki dönemde bakliyat tüketiminin sadece belli başlı yemeklerle sınırlanmayacağını, dünyada bakliyatta farkındalığın artmasıyla yeni trendlerin ortaya çıktığını söyledi.