Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Maysa Gıda'dan fırıncılık sektörüne Enzim Modifiye Peynirler



Maysa Gıda tarafından geliştirilen enzim modifiye peynir ve enzim modifiye tereyağı, tatlı ve unlu mamul sanayicilerine fiyat avantajının yanı sıra standart lezzette üretim yapılmasını mümkün kılıyor.  
 

Sütte fiyat tartışması


Yayın: 23-02-2016

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, çiğ süt fiyatlarının 19 aya yakın bir süredir düştüğünü, ancak sanayicinin üretimini son gaz sürdürdüğünü söyledi.
 

ESK kasaplara karkas et satışına başladı


Yayın: 23-02-2016
Kategori: Kırmızı Et

Kırmızı ette tavan fiyat tartışması sürerken, Et ve Süt Kurumu tavan fiyat uygulamasından şikayet eden kasaplara karkas et satışına başladı. Kasaplara karkas et satışı, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tavan et uygulamasında ısrarlı olacağını gösteriyor.
 

Muratbey’den sağlıklı atıştırmalık: TOPİ


Yayın: 19-02-2016
Kategori: Rafa Çıkanlar

Muratbey'in yeni atıştırmalık tam yağlı taze peyniri TOPİ raflarda peynir severlerle buluştu. 
 

Çay tutkunlarına egzotik Doğuş Mistik Chai


Yayın: 19-02-2016
Kategori: Rafa Çıkanlar

Doğuş Çay, Mistik Chai serisiyle çay müdevimlerine lezzetli bir alternatif sundu.

İleri işlem beyaz et tesislerinde hijyen sanitasyon uygulamaları ve GMP’nin önemi


Yayın: 19-02-2016

Bilge Altınmakas, Murat Öztekin
SOS Endüstriyel Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti.
 

Terör genç gazeteci Gülşen Yıldız'ı hayattan kopardı



Ankara'da 17 Şubat Çarşamba akşamı gerçekleşen terör saldırısı 32 yaşındaki gazeteci Gülşen Yıldız'ı, iş çıkışı bindiği servis aracında yakalayarak hayattan aldı. 
 

Enzimlerle unlu mamul üretimi


Yayın: 19-02-2016

IMCD Türkiye Gıda Bölümü Müdürü Gökhan Doğan, enzimlerle unlu mamul üretimine ilişkin makalesinde şunları belirtiyor.  
 

Fındık ve şekerleme sektörlerinden güç birliği



‘Kavuşamayan iki sevgili’ olarak nitelenen fındık ve şekerleme sektörü, kazan-kazan prensibiyle ortak çalıştayda buluştu. ‘Şekerli Mamuller ve Fındık Sektörleri İşbirliği Çalıştayı’ ile hedefler büyüdü. Fındıkta 3 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefi, güç birliğiyle 10 milyar dolar olarak öngörüldü. 

Doğal Katkı’dan unlu mamul sektörüne yenilikçi çözüm: EUROVANILLIN



Geçtiğimiz yıl dünyanın sayılı vanilin üreticilerinden Norveç merkezli Borregaard firmasının EuroVanillin markasını Türkiye’ye getiren Doğal Katkı, aralarında unlu mamullerin de bulunduğu pek çok üründe yeni inovasyonların önünü açacak.