Un işlemeciliği alanında uzman şirketlerden biri olan Mühlenchemie, ekmeğin içini yumuşak ve elastik tutan yeni bir enzim preparatı geliştirdi. Bu inovatif ürün sayesinde bayatlamış unlu mamullerin iadeleri azalırken, büyük çaplı fırıncılık işletmelerindeki kârlılık artıyor.
Dünya genelinde gelişmiş ekonomilerde yaşanan durgunluk, Rusya krizi ve Orta Doğu’daki şiddet Türkiye’nin makine ihracatının %9 küçülmesine yol açtı. Geçtiğimiz yıl ihracatını %0,3 artıran gıda makineleri ise sektöre moral verdi.
TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, ette KDV oranının ve besilik canlı hayvan ithalatında alınan verginin %1’e düşürülmesinin, başta tüketici ihtiyacını karşılayabilmek adına çok önemli olduğunu söyledi.

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, 2015 yılında sektörlerinde yaşanan son gelişmeleri Gıda Teknolojisi'ne değerlendirdi.
Finans Cafe 2016 Ekonomik Beklentiler Semineri’nde konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Ekonomist - Yazar Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Türkiye’nin bu yıl %4,1 büyüyüceğini, dış açığın %3,8, dolar kurunun ise yılın sonunda 3.15 TL civarında beklediğini açıkladı.
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, Türk meyve suyu ürünlerinin gelişmiş pazarlarda kabul gördüğünü belirtiyor. Akdağ'ın değerlendirmeleri şöyle:
Türkiye Şeker Kurumu, 150 temsilcinin katılımıyla şeker sektörünün sorunlarının istişare edildiği toplantı düzenledi. Hüsnü Tekin toplantıda, Uluslararası Şeker Örgütü’nün (ISO) Mayıs ayı toplantısının İstanbul’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

İstanbul'da bir günde ise 400 ton kırmızı et ile 500 ton sucuk, salam, pastırma gibi et ürünlerinin tüketildiği belirlendi.
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri
Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi