Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Alphamalt Fresh ile uzun ömürlü ekmekler



Un işlemeciliği alanında uzman şirketlerden biri olan Mühlenchemie, ekmeğin içini yumuşak ve elastik tutan yeni bir enzim preparatı geliştirdi. Bu inovatif ürün sayesinde bayatlamış unlu mamullerin iadeleri azalırken, büyük çaplı fırıncılık işletmelerindeki kârlılık artıyor. 
 

Geçmişten günümüze pastacılık


Yayın: 18-02-2016

Sadık Çelik
Yönetim Kurulu Başkanı
Keyveni Hazır Yemek

Gıda makineleri ihracatı kriz dinlemedi


Yayın: 18-02-2016
Kategori: Gıda Makineleri

Dünya genelinde gelişmiş ekonomilerde yaşanan durgunluk, Rusya krizi ve Orta Doğu’daki şiddet Türkiye’nin makine ihracatının %9 küçülmesine yol açtı. Geçtiğimiz yıl ihracatını %0,3 artıran gıda makineleri ise sektöre moral verdi.  
 

Şemsi Kopuz: Etteki vergi oranı düşürülmeli


Yayın: 18-02-2016
Kategori: Gıda
Etiketler: et gıda kdv rusya tgdf

TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, ette KDV oranının ve besilik canlı hayvan ithalatında alınan verginin %1’e düşürülmesinin, başta tüketici ihtiyacını karşılayabilmek adına çok önemli olduğunu söyledi.
 

Bitkisel yağda tağşiş son aylarda arttı



Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, 2015 yılında sektörlerinde yaşanan son gelişmeleri Gıda Teknolojisi'ne değerlendirdi.

Asaf Savaş Akat: Türkiye 2016’da %4,1 büyüyecek



Finans Cafe 2016 Ekonomik Beklentiler Semineri’nde konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Ekonomist - Yazar Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Türkiye’nin bu yıl %4,1 büyüyüceğini, dış açığın %3,8, dolar kurunun ise yılın sonunda 3.15 TL civarında beklediğini açıkladı. 
 

Türkiye meyve suyu sektörü Avrupa’nın lokomatifi


Yayın: 17-02-2016

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, Türk meyve suyu ürünlerinin gelişmiş pazarlarda kabul gördüğünü belirtiyor. Akdağ'ın değerlendirmeleri şöyle:
 

Dünya şeker sektörünün rotası İstanbul'da belirlenecek



Türkiye Şeker Kurumu, 150 temsilcinin katılımıyla şeker sektörünün sorunlarının istişare edildiği toplantı düzenledi. Hüsnü Tekin toplantıda, Uluslararası Şeker Örgütü’nün (ISO) Mayıs ayı toplantısının İstanbul’da gerçekleştirileceğini açıkladı.
 

Etin %25’i İstanbul’da tüketiliyor


Yayın: 17-02-2016
Kategori: Kırmızı Et

İstanbul'da bir günde ise 400 ton kırmızı et ile 500 ton sucuk, salam, pastırma gibi et ürünlerinin tüketildiği belirlendi. 

İzmir’de boyoz ve boyozun geçmişi


Yayın: 17-02-2016

 
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri
Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi