Anfaş Food Product 10 Şubat’ta başlıyor
Anfaş Food Product Gıda ve İçecek Fuarı, 10 – 13 Şubat 2016 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da büyük bir katılımla gerçekleşecek.
İnternetten alışverişte öncelikle fiyat karşılaştırması yapılıyor
Bilio.com’un, internetten yeni yıl hediyesi almaya sıcak bakan 11 bin kişi ile yaptığı ankete göre, internet alışverişi yapanların %83’ü öncelikle fiyat karşılaştırması yapıyor.
Türkiye’de 17 bin çeşit pizza yapılıyor
Yemeksepeti verilere göre pizza Türkiye’nin en önemli ev dışı tüketim kültürlerinden biri olmuş durumda. Öyle ki, Türkiye’de tam 17 bin çeşit pizza üretiliyor. Bununla birlikte en çok mantarlı pizzayı seviyoruz ve pizzayı kışın daha çok tüketiyoruz.
Rusya,Türkiye'ye yaptırımları gevşetecek
IMCD süt endüstrisinde katma değer yaratıyor
IMCD Türkiye Gıda Bölüm Müdürü Gökhan Doğan, portföylerinde yer alan özel ve fonksiyonel kimyasallar ve spesifik katkı maddeleriyle müşterilerine katma değer sağladıklarını belirtiyor.
Maret Pratik Sosis raflarda
McDonald’s Türkiye’ye yeni genel müdür
Pişmiş eti soğutmada AB standartları ve yeni arayışlar
Avrupa Komnisyonu tarafından desteklenen COOLMEAT (Soğuk et) projesi, pişmiş et sanayinin ihtiyacı olan güvenilir, uygun fiyatlı, kontrol edilebilir, ölçülebilir ve “birçok farklı gıda üründe kullanılabilecek kadar esnek” bir soğutma sistemini ortaya koyuyor.
Baklavanın tarihsel kökenleri
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri
Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi