Türkiye, 2015 yılında 240 bin 137 ton iç fındık ihracatı karşılığı 2 milyar 827 milyon dolar gelir elde etti. Bu rakam, fındık ihracatında tüm zamanların en yüksek döviz geliri olarak tarihe geçti

Gıda işletmeleri için modernizasyon planı kapsamındaki yatırımları konusunda 31 Aralık 2015 tarihinde dolan süre, 1 Temmuz 2016 tarihine kadar uzatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bu yıl ülkemizde buğday rekoltesinin yüksek olduğunu ve buğday ithalatı gerçekleştirmeyeceklerini söyledi.

Süt ve süt ürünleri sektöründe 100’e yakın firmada, Linx inkjet kodlama makinelerinin kullanıldığını belirten Duba Elektronik Ltd Yönetici Ortağı Atıf Ulcay, yoğurt, peynir ve süt gibi farklı hızda üretim hatlarına uyumlu çalışan kodlama makinelerinin sorunsuz çalışması, kullanım kolaylığı ve dayanıklılığı ile öne çıktığını kaydetti.

Yemeksepeti, 2015 senesinde aldığı toplam 92 milyon porsiyon siparişin analizini yaparak bu yıl da Türkiye’nin yemek alışkanlıklarına ışık tuttu.
Sarto Ltd. Şti.’nin Türkiye distribütörlüğünü yaptığı Sartorius Intec firmasının üretimini gerçekleştirdiği en son proses otomasyonu teknolojisi içeren yeni nesil proses kontrolörleri Maxxis 5, üstün özellikleriyle proseslerin verimliliğini artırıyor.
5 yıldız markasıyla işlenmiş et ürünleri pazarının güçlü oyuncularından Altınkaya Et, İzmit Kandıra’da faaliyete sokacağı yeni fabrikasıyla sektörün 5. büyük üreticisi olmayı hedefliyor.
140 yıllık köklü geçmişiyle kültür üretimi ve uygulamalarında dünyanın önde gelen firmaları arasında bulunan Chr. Hansen, süt ve süt ürünleri endüstrisine sunduğu yenilikçi çözümlerle hem maliyet avantajı sağlıyor hem de ürün kalitesini artırıyor.
Terry Evans’ın 2014 sonunda yayımladığı Kanatlı Etinde Küresel Trendler 2014 raporuna göre, küresel pazarda kanatlı sektörü 2020 yılından sonra ‘en büyük et sektörü’ haline gelecek.