Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Çay tutkunlarına egzotik Doğuş Mistik Chai


Yayın: 19-02-2016
Kategori: Rafa Çıkanlar

Doğuş Çay, Mistik Chai serisiyle çay müdevimlerine lezzetli bir alternatif sundu.

İleri işlem beyaz et tesislerinde hijyen sanitasyon uygulamaları ve GMP’nin önemi


Yayın: 19-02-2016

Bilge Altınmakas, Murat Öztekin
SOS Endüstriyel Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti.
 

Terör genç gazeteci Gülşen Yıldız'ı hayattan kopardı



Ankara'da 17 Şubat Çarşamba akşamı gerçekleşen terör saldırısı 32 yaşındaki gazeteci Gülşen Yıldız'ı, iş çıkışı bindiği servis aracında yakalayarak hayattan aldı. 
 

Enzimlerle unlu mamul üretimi


Yayın: 19-02-2016

IMCD Türkiye Gıda Bölümü Müdürü Gökhan Doğan, enzimlerle unlu mamul üretimine ilişkin makalesinde şunları belirtiyor.  
 

Fındık ve şekerleme sektörlerinden güç birliği



‘Kavuşamayan iki sevgili’ olarak nitelenen fındık ve şekerleme sektörü, kazan-kazan prensibiyle ortak çalıştayda buluştu. ‘Şekerli Mamuller ve Fındık Sektörleri İşbirliği Çalıştayı’ ile hedefler büyüdü. Fındıkta 3 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefi, güç birliğiyle 10 milyar dolar olarak öngörüldü. 

Doğal Katkı’dan unlu mamul sektörüne yenilikçi çözüm: EUROVANILLIN



Geçtiğimiz yıl dünyanın sayılı vanilin üreticilerinden Norveç merkezli Borregaard firmasının EuroVanillin markasını Türkiye’ye getiren Doğal Katkı, aralarında unlu mamullerin de bulunduğu pek çok üründe yeni inovasyonların önünü açacak.
 

Alphamalt Fresh ile uzun ömürlü ekmekler



Un işlemeciliği alanında uzman şirketlerden biri olan Mühlenchemie, ekmeğin içini yumuşak ve elastik tutan yeni bir enzim preparatı geliştirdi. Bu inovatif ürün sayesinde bayatlamış unlu mamullerin iadeleri azalırken, büyük çaplı fırıncılık işletmelerindeki kârlılık artıyor. 
 

Geçmişten günümüze pastacılık


Yayın: 18-02-2016

Sadık Çelik
Yönetim Kurulu Başkanı
Keyveni Hazır Yemek

Gıda makineleri ihracatı kriz dinlemedi


Yayın: 18-02-2016
Kategori: Gıda Makineleri

Dünya genelinde gelişmiş ekonomilerde yaşanan durgunluk, Rusya krizi ve Orta Doğu’daki şiddet Türkiye’nin makine ihracatının %9 küçülmesine yol açtı. Geçtiğimiz yıl ihracatını %0,3 artıran gıda makineleri ise sektöre moral verdi.  
 

Şemsi Kopuz: Etteki vergi oranı düşürülmeli


Yayın: 18-02-2016
Kategori: Gıda
Etiketler: et gıda kdv rusya tgdf

TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, ette KDV oranının ve besilik canlı hayvan ithalatında alınan verginin %1’e düşürülmesinin, başta tüketici ihtiyacını karşılayabilmek adına çok önemli olduğunu söyledi.