Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Kınık üretimin her aşamasında kontrol diyor


Yayın: 06-01-2016

Türkiye’nin öncü maden suyu firmalarından Kınık, yıllardır ürünlerinin lezzeti kadar gıda güvenliği ve kaliteli üretime verdiği değerle de fark yaratıyor.  

Zeki Ilgaz: Et fiyatlarının düşürülmesinde ithalat kalıcı çözüm değil


Yayın: 06-01-2016
Kategori: Kırmızı Et

SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Ilgaz, kırmızı et fiyatlarının düşürülmesi noktasında ithalatın kalıcı, sürdürülebilir bir çözüm olamayacağını ve bu durumun ortadan kalkması için uzun vadeli planlamalar yapılması gerektiğini söyledi.
 

Süt ürünlerine yönelik talep artmaya devam edecek



Dünya genelinde süt ürünlerine olan talep önümüzdeki 10 yılda hızla artmaya devam edecek. Ayran, az yağlı süt, çikolatalı içecekler, dondurma, buz-süt karışımları, ekşi krema, çökelek peyniri vb. taze süt ürünleri, gelişmekte olan ülkelerde süt ürünleri tüketiminin omurgasını oluşturacak. 
 

Kurutulmuş nanenin genel özellikleri


Yayın: 06-01-2016

Yrd. Doç. Dr. Hatice Pekmez
Gaziantep Üniversitesi, Naci Topçuoğlu MYO, Gıda İşleme Bölümü
 

Şarküteri et ürünlerinin pazar büyüklüğü 20 milyar TL


Yayın: 05-01-2016
Kategori: Kırmızı Et

Kahvaltı sofralarımızı lezzetlendiren sucuk, salam, pastırma ve sosis gibi kırmızı ve beyaz et ürünlerinin pazar değeri 20 milyar liraya ulaştı. 
 

Yılda 3 kilo reçel, 1,5 kilo helva tüketiyoruz


Yayın: 05-01-2016

Son yıllarda ürün çeşitliliği ve pazarlama faaliyetlerindeki artışla birlikte helva ve reçel pazarı her yıl büyüyor.


İran gıda ihracatında yeni fırsatlar vadediyor


Yayın: 05-01-2016
Kategori: Ülke

Orta Doğu’nun önemli ülkelerinden biri konumunda bulunan İran nükleer programı nedeniyle yıllardır BM kararıyla yaptırımların kıskacında ayakta durmaya çalışıyordu. İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki geçtiğimiz haziranda yapılan anlaşmayla yeni bir dönemin de kapısı aralandı. 

Karekod yeniden ertelendi


Yayın: 05-01-2016
Kategori: Gıda

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği Kapsamında Yer Alan Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi (ÜDTS) uygulamasını 31 Aralık 2016 tarihine kadar erteledi. 

Bakanlık: Laboratuvarlarımız yeterli seviyede



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Dr. Neslihan Alper, mevcut laboratuvarların sayı ve altyapı yönünden yeterli olduğunu söylüyor. 

Yeni hükümetin gıda ajandasında neler var?


Yayın: 04-01-2016
Kategori: Gıda
Etiketler: 2016 hükümet program

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 64. Hükümet Programı’nda gıda ve tarım sektörlerine ilişkin önemli başlıklar bulunuyor.