Esin Pala
Solutions Istanbul Ajans Başkanı
www.solutionsistanbul.com
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdürü İbrahim Kılıçaslan, gıda ve içecek sanayinde görülen yükselişi sağlayan önemli faktörler arasında sektörde artan makineleşme ve bunun sağladığı avantajların yer aldığını vurguluyor.

Gıda ve beslenme konusunda yaşanan bilgi kirliliği a'dan z'ye herkesin kafasını fena halde karıştırıyor.
Helva başta olmak üzere şekerleme sektöründe çok sayıda ilke imza attığını ve bunun mutluluğunu yaşadığını belirten Mahir Dindar, çıtayı hep yüksek tuttuğunu, bundan sonraki hedefinin Koska’yı dünyanın sayılı markaları arasına sokmak olduğunu söylüyor.
İTÜ Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, “Küresel olarak gıda fiyatlarında artış ve rekabetin çok acımasız olması hilelerin artışındaki en güçlü nedenlerdir. Ne yazık ki mevcut veriler, gıda hilelerinin dünyada her sene arttığını ve halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini göstermektedir” diyor.
Türkiye’nin Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu kapsamındaki ürünlerinin ihracatı 2015 yılında 1 milyar 449 milyon dolara yükseldi. 1 milyar dolarlık ihracatla unda zirveye oturan Türkiye, makarna ihracatında ise ikinci sıradaki yerini koruyor.
Anfaş Food Product Gıda ve İçecek Fuarı, 10 – 13 Şubat 2016 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da büyük bir katılımla gerçekleşecek.
Bilio.com’un, internetten yeni yıl hediyesi almaya sıcak bakan 11 bin kişi ile yaptığı ankete göre, internet alışverişi yapanların %83’ü öncelikle fiyat karşılaştırması yapıyor.
Yemeksepeti verilere göre pizza Türkiye’nin en önemli ev dışı tüketim kültürlerinden biri olmuş durumda. Öyle ki, Türkiye’de tam 17 bin çeşit pizza üretiliyor. Bununla birlikte en çok mantarlı pizzayı seviyoruz ve pizzayı kışın daha çok tüketiyoruz.