2015’te Türkiye ne yedi?
Sartorius, tartım proseslerinin otomasyonunda çığır açıyor
Sarto Ltd. Şti.’nin Türkiye distribütörlüğünü yaptığı Sartorius Intec firmasının üretimini gerçekleştirdiği en son proses otomasyonu teknolojisi içeren yeni nesil proses kontrolörleri Maxxis 5, üstün özellikleriyle proseslerin verimliliğini artırıyor.
5 yıldız ette beşinci büyük olma yolunda
5 yıldız markasıyla işlenmiş et ürünleri pazarının güçlü oyuncularından Altınkaya Et, İzmit Kandıra’da faaliyete sokacağı yeni fabrikasıyla sektörün 5. büyük üreticisi olmayı hedefliyor.
Chr. Hansen 140 yıldır süt ürünleri sektörüne yön veriyor
140 yıllık köklü geçmişiyle kültür üretimi ve uygulamalarında dünyanın önde gelen firmaları arasında bulunan Chr. Hansen, süt ve süt ürünleri endüstrisine sunduğu yenilikçi çözümlerle hem maliyet avantajı sağlıyor hem de ürün kalitesini artırıyor.
Kanatlı ürünleri ette en büyük segmenti oluşturacak
Terry Evans’ın 2014 sonunda yayımladığı Kanatlı Etinde Küresel Trendler 2014 raporuna göre, küresel pazarda kanatlı sektörü 2020 yılından sonra ‘en büyük et sektörü’ haline gelecek.
Antimikrobiyal ambalajlama tekniği ve gıdalarda kullanımı
Bahar Yeşiladalı * ve **, Funda Karbancıoğlu Güler *
* İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
** Boğaziçi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü
Ette KDV düşürülmeli, köy yumurtasına da STT yazılmalı
TÜSODER Gıda Komisyonu Başkanı Can Demir, yeni yılda kırmızı ette perakendede KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi ve köy yumurtalarına da son tüketim tarihinin yazılması gerektiğini söyledi.
Zeytinyağı üreticileri: Tağşişe verilen cezalar yetersiz
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Çetin, zeytinyağında tağşiş olarak tanımlanan hileli karışım suçuna verilen cezaların yetersiz kaldığını savunarak, "Bazı firmalar var, her 15 günde bir yakalanıyor, yüzü bile kızarmıyor, umurunda değil. Yakalanmanın bedeli ne? Milyonlar kazanıyor, yakalanıyor, 14 bin lira ceza ödüyor, sonra yine devam" dedi.