
Doğal Katkı sektöre sunduğu Gerkens kakaoları pasta, kek ve bisküvilerde en güzel tadı yakalamak isteyen üreticilerin tercihi oluyor.

1994 yılından bugüne gıda ışınlamasında uzman olan Gamma - Pak A.Ş.’nin Tesis Genel Müdürü Dr. Hasan Alkan: “Gıda işleme teknolojilerindeki hızlı gelişmelere rağmen, gıdaların korunmasına yönelik ışınlama işlemi gibi çok çeşitli sorunların çözümüne cevap veren ve geniş uygulama alanlarına sahip başka bir teknoloji halen mevcut değil.”

Bitkisel ürünlerin Avrupa’da lider içecek üreticilerinden Alpro, fındık içeceği ile tamamen doğal bir lezzet sundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, gıda üretiminde bulunan tüm işletmelerin ve birincil üretimden sorumlu üreticilerin hijyen kurallarına uymak ve bununla ilgili kayıtları eksiksiz tutmak zorunda olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği ve ABD başta olmak üzere bazı ülkelere gıda ambargosu koyan Rusya’ya geçtiğimiz kasım ayında ihracat yapan ilk Türk firması olarak dikkat çeken Aynes, yüksek kalitede ve güvenilir üretim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.
2015’in ilk Kahvaltı Sohbetleri’nde konuşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi, Ekonomist Prof. Dr. Kenan Mortan, 2050 yılında 12 milyara ulaşacak dünya nüfusunun %90’ının kentlerde yaşayacak olmasının gıda güvenliğini adeta bir zorunluluk haline getireceğini söyledi.

30 yılı aşkın bir süredir gıda sektörüne ve özellikle süt ve meyve suyu mamullerinin üretimine yönelik makine ve ekipman üretimi sunan Gemak A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Necil Büyükpamukçu, yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirdikleri projeleri ve gıda sanayinde teknoloji kullanımının önemini Gıda Teknolojisi Dergisi’ne anlattı.

Kent Gıda’nın kurucularından duayen işadamı Fehmi Tahincioğlu’nun kurduğu Tafe Gıda, şekerlemeden spesiyal baklavaya, kurabiyeden çöreğe ve fıstık ezmesine kadar birçok ürüne yeniden hayat veriyor. Firmanın Genel Müdürü Ergin Baykara, unlu mamul ürün gruplarında yaptıkları çalışmaları Gıda Teknolojisi Dergisi’ne anlattı.

Türkiye’de endüstriyel aroma verici ve sos üretiminin lider firmalarından biri olan Aromsa’nın çözüm sunduğu sektörlerin başında fırıncılık ürünleri sektörü geliyor. Firmanın geliştirdiği aroma vericiler ve soslar kekten bisküviye, krakerden kruvasana geniş bir alanda kullanıyor.

Gıda, gıda teknolojileri ve gıda ambalajlama sektörlerindeki firmaların buluşacağı Seoul Food 2014 Fuarı, 11-16 Mayıs 2014 tarihlerinde Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenecek.