
Türkiye’deki iki fabrikasında yılda 260 bin ton meyve-sebze işleme kapasitesine ulaşan Döhler, bu yıl içinde meyve sosu ve preparatları üretimine başladı. Döhler Türkiye Satış Direktörü Murat Ünal, ürün çeşitliliğini artırarak büyümeye devam edeceklerini söyledi.

2012 yılında ilk defa Türkiye’de meyve suyu ve nektarı tüketiminde bir düşüş yaşandığını belirten Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, sektörün bu yıl tekrar büyüme rakamlarına dönmesini ve tüketimde %9’luk büyüme beklediklerini kaydetti.

Petek ATAMAN / TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Aroma AR-GE Departmanı Elso Kimya San. ve Tic. A.Ş.

Gıda güvenliği, tesis hijyeni ve ürün koruma alanlarında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Sealed Air’in işbirimi Diversey, temizlik ve hijyen ürünleriyle gıda ve içecek üreticilerine etkin çözümler sunuyor.

Meyve suyu ve içecek sektörlerinde yenilikçi çözümlere ve hızlı aroma tasarımlarına ihtiyacın devamlı arttığını belirten Aromsa A.Ş. AR-GE İçecek Bölümü Sorumlusu Mustafa Ödemiş, tüm içecek kategorilerinde farklı tat profillerine sahip aroma yelpazeleriyle toz ve sıvı formlarda aromalar sunduklarını söylüyor.

Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu (IFU) Başkanı Donald Sporn, coğrafi konumu, gelişen sanayisi, meyve türleriyle ilgili zengin biyolojik çeşitliliği sebebiyle Türkiye’nin küresel meyve suyu pazarındaki payını daha da artırma potansiyeline sahip olduğunun altını çiziyor.

Dergimizin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala yönetiminde gerçekleştirdiğimiz ve okuyucularımız tarafından beğeniyle takip edilen Ayın Toplantısı, 2 Nisan Salı günü Ambalaj Sanayicileri Derneği’nde yapıldı.

Gıda üreticilerine sadece katkı maddesi tedariği yapmadıklarını, aynı zamanda AR-GE çalışmalarına teknik destek sağladıklarını dikkat çeken Teknaroma’nın yönetici ortağı Cengiz Altop, “Bu sayede müşterilerimiz tarafından klasik bir katkı maddesi satıcısından çok, bir ürün geliştirme ve pazarlama danışmanı olarak algılanıyoruz” diyor.

Sel Sanayi tarafından sertifikalı sığır derilerini kullanılarak üretilen 0 sığır gıda jelatini SelJel, aralarında şekerleme, fırın, pastacılık, et ve süt ürünlerinde yaygın olarak kullanılıyor.