Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Döhler, Türkiye’de ürün çeşitliliğini artırarak büyüyor


Yayın: 22-05-2013

Türkiye’deki iki fabrikasında yılda 260 bin ton meyve-sebze işleme kapasitesine ulaşan Döhler, bu yıl içinde meyve sosu ve preparatları üretimine başladı. Döhler Türkiye Satış Direktörü Murat Ünal, ürün çeşitliliğini artırarak büyümeye devam edeceklerini söyledi.

Sanayici meyve suyu tüketiminde %9’luk artış bekliyor


Yayın: 22-05-2013

2012 yılında ilk defa Türkiye’de meyve suyu ve nektarı tüketiminde bir düşüş yaşandığını belirten Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, sektörün bu yıl tekrar büyüme rakamlarına dönmesini ve tüketimde %9’luk büyüme beklediklerini kaydetti.

DÜNYA SÜT GÜNÜNDE SÜT İÇELİM! SÜT İÇİRELİM!


Yayın: 21-05-2013

Petek ATAMAN / TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı

İçecek sektöründe aromaların önemi



Aroma AR-GE Departmanı Elso Kimya San. ve Tic. A.Ş.

İçecek endüstrisindeki büyüme hijyene olan ihtiyacı zorunlu kılıyor



Gıda güvenliği, tesis hijyeni ve ürün koruma alanlarında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Sealed Air’in işbirimi Diversey, temizlik ve hijyen ürünleriyle gıda ve içecek üreticilerine etkin çözümler sunuyor.

Aromsa inovatif ve hızlı aroma tasarımlarıyla içecek endüstrisine güç katıyor



Meyve suyu ve içecek sektörlerinde yenilikçi çözümlere ve hızlı aroma tasarımlarına ihtiyacın devamlı arttığını belirten Aromsa A.Ş. AR-GE İçecek Bölümü Sorumlusu Mustafa Ödemiş, tüm içecek kategorilerinde farklı tat profillerine sahip aroma yelpazeleriyle toz ve sıvı formlarda aromalar sunduklarını söylüyor.

IFU Başkanı: Türkiye küresel meyve suyu pazarının yükselen değeri


Yayın: 21-05-2013

Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu (IFU) Başkanı Donald Sporn, coğrafi konumu, gelişen sanayisi, meyve türleriyle ilgili zengin biyolojik çeşitliliği sebebiyle Türkiye’nin küresel meyve suyu pazarındaki payını daha da artırma potansiyeline sahip olduğunun altını çiziyor.
 

Ayın Toplantısı: Meyve suyu sanayi nereye koşuyor?



Dergimizin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala yönetiminde gerçekleştirdiğimiz ve okuyucularımız tarafından beğeniyle takip edilen Ayın Toplantısı, 2 Nisan Salı günü Ambalaj Sanayicileri Derneği’nde yapıldı.

Teknaroma, farklılık yaratan ürünlerle gıda sektörüne danışmanlık yapıyor



Gıda üreticilerine sadece katkı maddesi tedariği yapmadıklarını, aynı zamanda AR-GE çalışmalarına teknik destek sağladıklarını dikkat çeken Teknaroma’nın yönetici ortağı Cengiz Altop, “Bu sayede müşterilerimiz tarafından klasik bir katkı maddesi satıcısından çok, bir ürün geliştirme ve pazarlama danışmanı olarak algılanıyoruz” diyor.

Yüzde 100 sığır gıda jelatini SelJel üreticiye çok yönlü destek sunuyor



Sel Sanayi tarafından sertifikalı sığır derilerini kullanılarak üretilen 0 sığır gıda jelatini SelJel, aralarında şekerleme, fırın, pastacılık, et ve süt ürünlerinde yaygın olarak kullanılıyor.