Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Toz kimyonlarda tağşiş gıda güvenliğinde alerjen sorunu



İmren Eren / Mikrobiyoloji Bölüm Sorumlusu / A&T Gıda Kontrol Laboratuvarı

İntermak’tan süt ve gıda tesislerine endüstriyel hijyen çözümleri



Konya’da çeyrek asırdır faaliyet gösteren İntermak, süt ve gıda sektörüne yönelik makine ve katkı maddeleri üretiyor. İntem markasıyla hijyen ürünleri ve ekipmanlarını da imal eden firma, süt işleme tesisleri, gıda tesisleri ve çiftliklerin hijyen ihtiyaçlarına yüksek kalitede çözümler sunuyor.

Alp Saraçoğlu: Hijyen büyük ölçüde laboratuvarların dışına çıktı


Yayın: 27-04-2015
Kategori: Gıda ve Hijyen

3M Türkiye Gıda Güvenliği Bölümü Satış Müdürü Alp Saraçoğlu, gıda başta olmak üzere pek çok sektörde hijyen denetimlerinin çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

Gıda tesislerinde iyi hijyen uygulamaları


Yayın: 27-04-2015
Kategori: Gıda ve Hijyen

İyi hijyen uygulamaları ve politikaları günümüzde tüm gıda tesislerinde “güvenilir ürün”ün ve “kalite güvencesi”nin temeli olarak kabul ediliyor. 

Beta-Pak paketlemede çığır açıyor



Beta-Pak Makina Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Karagülle, termoform ve özel ambalaj makineleri tarafından paketlenen ürünlerin raflarda her zaman daha uzun en iyi görünüme sahip ve en çok satılan ürün olduğunu belirtiyor.

Arasta ısı transferi çözümlerinde hizmet ağını genişletecek


Yayın: 24-04-2015

Arasta Dış Ticaret ve Makina Sanayi Ltd. Şti. Gıda Bölümü Satış Müdürü Mehmet Bülbül: “Türkiye’de hatırı sayılır hemen hemen tüm sıvı gıda üreten işletmelerde eşanjörlerimiz bulunuyor. Hedefimiz Türkiye’de ve komşu ülkelerde ısı transferi konusunda ilk anılan firma olmaktır.”

Gıda kontrollerinde AB düzeyinde uygulanan düzenlemeler ve laboratuvarların konumu



Gökhan Aralan / Avrupa Birliği Bakanlığı Tarım ve Balıkçılık Başkanı 

Pinkberry ailesinin yeni üyesi Mango aromalı yoğurt


Yayın: 23-04-2015
Kategori: Rafa Çıkanlar

Sevilen dondurulmuş yoğurt markası Pinkberry’nin yeni sürprizi tropikal ormanlardan geldi. 

Arosel’den gıda sanayine sağlıklı çözümler


Yayın: 23-04-2015

Arosel Gıda, “gıda sektöründe sağlıklı çözümler” sloganıyla 17 yıldır ürün portföyünü fonksiyonel ve doğal katkı maddelerinden oluşturarak gıda sektörüne hizmet veriyor.   

Ürettiğimiz ekmeğin %5,4'ü çöpe gidiyor



Ekmek israfının en önemli nedenlerinin başınca ihmal ve bilgisizliğin geldiğini belirten Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Bugün, günde 1.223 ton, yılda 447 bin ton ekmeğimiz israf edilir noktada. Bir başka ifadeyle günde 4.9 milyon adet, yılda ise 1.79 milyar adet ekmeğimiz çöpe gidiyor. İsraf oranını baktığımızda ise ürettiğimiz ekmeğin %5,4'ünü kaybediyoruz” diyor.