
Konya’da çeyrek asırdır faaliyet gösteren İntermak, süt ve gıda sektörüne yönelik makine ve katkı maddeleri üretiyor. İntem markasıyla hijyen ürünleri ve ekipmanlarını da imal eden firma, süt işleme tesisleri, gıda tesisleri ve çiftliklerin hijyen ihtiyaçlarına yüksek kalitede çözümler sunuyor.

3M Türkiye Gıda Güvenliği Bölümü Satış Müdürü Alp Saraçoğlu, gıda başta olmak üzere pek çok sektörde hijyen denetimlerinin çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

İyi hijyen uygulamaları ve politikaları günümüzde tüm gıda tesislerinde “güvenilir ürün”ün ve “kalite güvencesi”nin temeli olarak kabul ediliyor.

Beta-Pak Makina Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Karagülle, termoform ve özel ambalaj makineleri tarafından paketlenen ürünlerin raflarda her zaman daha uzun en iyi görünüme sahip ve en çok satılan ürün olduğunu belirtiyor.

Arasta Dış Ticaret ve Makina Sanayi Ltd. Şti. Gıda Bölümü Satış Müdürü Mehmet Bülbül: “Türkiye’de hatırı sayılır hemen hemen tüm sıvı gıda üreten işletmelerde eşanjörlerimiz bulunuyor. Hedefimiz Türkiye’de ve komşu ülkelerde ısı transferi konusunda ilk anılan firma olmaktır.”

Gökhan Aralan / Avrupa Birliği Bakanlığı Tarım ve Balıkçılık Başkanı

Sevilen dondurulmuş yoğurt markası Pinkberry’nin yeni sürprizi tropikal ormanlardan geldi.

Arosel Gıda, “gıda sektöründe sağlıklı çözümler” sloganıyla 17 yıldır ürün portföyünü fonksiyonel ve doğal katkı maddelerinden oluşturarak gıda sektörüne hizmet veriyor.

Ekmek israfının en önemli nedenlerinin başınca ihmal ve bilgisizliğin geldiğini belirten Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Bugün, günde 1.223 ton, yılda 447 bin ton ekmeğimiz israf edilir noktada. Bir başka ifadeyle günde 4.9 milyon adet, yılda ise 1.79 milyar adet ekmeğimiz çöpe gidiyor. İsraf oranını baktığımızda ise ürettiğimiz ekmeğin %5,4'ünü kaybediyoruz” diyor.